Gatvę suremontavo, o apgailėtinos būklės viaduką paliko – miestiečiai nustebę

Žemaičių gatvės rekonstrukcija artėja link pabaigos, tačiau jos jungtimi esantis viadukas per P.Kalpoko gatvę kurį laiką liks apgailėtinos būklės. Miesto valdžia žadėjo, kad darbai turėtų prasidėti 2020-aisiais.

Miesto tvarkdariai sakė, kad viaduko likimas vis dar neaiškus – svarstoma galimybė jį išvis nugriauti ir statyti naują.<br>P.Vičiūno nuotr.
Miesto tvarkdariai sakė, kad viaduko likimas vis dar neaiškus – svarstoma galimybė jį išvis nugriauti ir statyti naują.<br>P.Vičiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2019, 6:52 AM

Apie būtinybę remontuoti šį viaduką kalbama jau mažiausiai penkerius metus, o statybos žinovams nekyla abejonių, kad jis yra prasčiausias tokios paskirties statinys Kaune.

Vienoje viaduko pusėje beveik per visą aukštį matyti didelis įtrūkis. Tinkas vietomis nutrupėjęs, praradęs spalvą, statinys aprašinėtas grafičiais.

Pasak Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, Žemaičių gatvės rekonstrukcija vykdoma nuo K.Donelaičio iki Rokiškio gatvės, o viaduko per P.Kalpoko gatvę atnaujinimas į šį projektą neįtrauktas.

„Viaduko remontas numatytas kitais metais“, – pranešė A.Pakalniškis.

Nors projektavimas turėtų prasidėti jau žiemą, kol kas galutinai nenuspręsta, ar daugiau kaip prieš pusšimtį metų statytą viaduką reikėtų nugriauti ir statyti naują, ar rekonstruoti.

Statinys nėra didelis, todėl jo atnaujinimas neturėtų būti brangus ir sudėtingas.

Dabar sustatyti kelio ženklai, draudžiantys automobiliams važiuoti viaduku, nes šiuo metu jo prieigose dirba kelininkų technika, vežamas gruntas, tvarkomi šaligatviai.

Tačiau jau artimiausiomis dienomis ženklų turėtų nelikti ir važiuoti viaduku bus galima.

Žemaičių gatvėje esantis viadukas virš P.Kalpoko gatvės pastatytas 1958 metais. Dėl prastos statinio būklės savivaldybė ir transporto specialistai net tarėsi riboti juo automobilių eismą.

Šis statinys įamžintas žinomo tapytojo, grafiko Rimto Kalpoko 1960 metais sukurtoje drobėje „Kauno viadukas žiemą“. R.Kalpokas – garsaus tapytojo Petro Kalpoko sūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.