Gatvė tapo panaši į tvenkinį – nei išvažiuoja, nei be guminių išbrenda

„Atvažiuokite, pamatysite, kas pas mus darosi! Prašėme sutvarkyti problemišką gatvės dalį, tai į vandenį pripylė smėlio! Dabar per tą košę nei išvažiuojame, nei be guminių išbrendame“, – pirmadienio rytą „Plungės žinių“ redakcijai skundėsi varkališkė, prašiusi neminėti jos pavardės. Išties, Tvenkinių gatvės dalis Varkalių kaime tą rytą atrodė kaip purvo vonios.

Patvinus gatvė Varkalių kaime.<br>„Plungės žinių“ nuotr.
Patvinus gatvė Varkalių kaime.<br>„Plungės žinių“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Plungės žinios“

Dec 28, 2019, 4:31 PM, atnaujinta Dec 28, 2019, 4:44 PM

Kaip pasakojo skambinusi moteris, Tvenkinių gatvė maždaug ties 2 namu buvo tragiška – duobė prie duobės, ir tos duobės – labai gilios.

Dėl tos keliasdešimties metrų atkarpos sutvarkymo vietiniai netgi rinko parašus, kreipėsi į seniūniją. Penktadienį, gruodžio 13-ąją, buvo atvežta ir pripilta smėlio. Kažkiek pagreideriuota.

Atrodytų, viskas gerai. Deja. Savaitgalį pylė kaip iš kibiro. Vietos gyventojai, kaip ir visi, turi reikalų – išeina, išvažiuoja, paskui parvyksta namo.

Smėliu užpilta kelio atkarpa virto baisiu purvynu. Tiesiog – koše.

„Eidami dabar turime persiauti į guminius. Lengvuoju automobiliu pravažiuoti sudėtinga. Kas taip daro darbus?“ – piktinosi skambinusioji.

Gruodžio 17-osios popietę kalbinta laikinai Varkalių seniūnijai vadovaujanti Daiva Kerpauskienė sakė, jog Tvenkinių gatvės problema tebesprendžiama.

„Ne seniūnija nurodo, kaip tvarkyti kelią. Tam yra specialistai. Seniūnija 2018 m. lapkričio 19-ąją yra pasirašiusi sutartį su kelių priežiūros tarnyba, kuri ir dirba šiuos darbus. Gavosi kaip gavosi“, – dėl situacijos apgailestavo seniūnė. Patvirtino, jog Tvenkinių gatvės gyventojai buvo pateikę seniūnijai prašymą dėl duobių tvarkymo.

Bet vien greideriuoti ten neįmanoma – nėra žvyro. Seniūnija kreipėsi į Plungės kelių tarnybą, kad kelias būtų pažvyruotas ir sutvarkytas. Šios darbininkai gruodžio 13-ąją ėmėsi darbo. D. Kerpauskienė minėjo pati tądien nuvykusi į Tvenkinių gatvę. Įmonė atvežė dvi mašinas grunto.

„Matėme ir sakėme, kad gruntas netinkamas. Žvyras buvo per smulkus, sijotas, o toks labai gerai sugeria drėgmę. Bet specialistai yra jie. Jiems spręsti, ką vežti. Taigi, iškratė, paskleidė, pagreideriavo, išvažiavo…“ – pasakojo seniūnė.

Tądien buvo pašalę, tad viskas atrodė neblogai. Vakarop D. Kerpauskienė vėl nuvažiavo į Tvenkinių gatvę. Duobių nebebuvo, bet gruntas labai minkštas.

Gal per laiką būtų kiek susistovėjęs, bet viską sugadino savaitgalį subjuręs oras.

„Gamta pasityčiojo kaip reikiant. Tiek lijo, kad po savaitgalio ten pasidarė visiškas košmaras. Žmonėms važiuoti keliu reikia, o ten – toks purvynas, kad baisu. Išsikvietėme pirmadienį Plungės kelių tarnybos vadovą Rimą Žiūraitį. Manau, jie turi savo darbą pakoreguoti“, – sakė seniūnė.

Pridūrė, jog R. Žiūraitis akcentavo kitas problemas – kad ten nėra drenažo, vandens nubėgimo. Bet seniūnija, anot D. Kerpauskienės, tokiems darbams atliekamų pinigų neturi.

Tad apie situaciją pranešta ir Savivaldybės vietos ūkio skyriui. Iš ten seniūnė sakė irgi laukianti sprendimo. Kažką daryti reikia – problema kartojasi metai iš metų. „Tikiuosi, greitai sutvarkys. Priešingu atveju mums nieko kito nebeliks, kaip problemišką Tvenkinių gatvės dalį iškloti eglišakėm. Bet juk 21 amžius, gal to neprireiks…“ – svarstė seniūnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.