Užfiksavo nežymėtą policijos automobilį, kertantį ištisinę liniją: ar jiems taip galima? Policija pradės tyrimą

Naujienų portalo lrytas.lt skaitytoja Alytaus apskrityje užfiksavo nežymėtą policijos automobilį, sekmadienį kirtusį ištisinę liniją. „Pareigūnai juk irgi turėtų laikytis Kelių eismo taisyklių (KET)?“ – rašė skaitytoja.

Nežymėtas policijos automobilis sekmadienį kirto ištisinę liniją.<br>Lrytas.lt skaitytojos nuotr.
Nežymėtas policijos automobilis sekmadienį kirto ištisinę liniją.<br>Lrytas.lt skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2020, 3:52 PM

Vaizdo įraše matyti, kaip Alytaus apskrityje, kelyje Alytus-Simnas-Kalvarija nežymėtas „Renault“ policijos automobilis kurį laiką važiuoja paskui sunkvežimį, tačiau galiausiai nusprendžia jį aplenkti. Deja, lenkimas vyksta kertant ištisinę liniją.

„Gaila, kad neturiu registratoriaus, bet iš pradžių netikėjau, kad čia policijos automobilis, nes kelyje nuo Kumečių Santaikos link jis skrido apie 140 km/val., o miestelyje, net ribojant greičio mažinimo kalneliams, – apie 70 km/val., bet čia tik savo akimis mačiau. Vis dar dvejojau ar tikrai čia policijos automobilis“, – rašė naujienų portalo lrytas.lt skaitytoja.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato patvirtino, jog vaizdo įraše išties užfiksuoti pareigūnai.

Šio komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Eglė Kačinskienė teigė, jog rugpjūčio 16 d. (sekmadienį) apie 14 val. 40 min. kelio Alytus-Simnas-Kalvarija 12 km Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato neviešo patruliavimo tarnybinis automobilis kirto horizontalaus kelio ženklinimo ištisinę liniją, apvažiuodamas priekyje važiavusį ir iš šalutinio kelio išvažiavusį krovininį automobilį.

„Atsižvelgiant į socialiniuose tinkluose pasirodžiusį vaizdo įrašą ir siekiant išsiaiškinti aplinkybes, dėl šio įvykio bus pradėtas administracinės teisenos tyrimas dėl kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymo pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 1 dalį“, – atsakė E.Kačinskienė.

Šių taisyklių pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.