Sausį jus nufotografavo kuris nors iš šių matuoklių? Bauda neatkeliaus

Praėjusių metų gruodį sostinės keliuose atsirado nauji matuokliai, kurie matuoja ne tik greitį, bet ir A juostų bei raudonų šviesoforų signalų pažeidimus. Nors buvo žadėta, kad šie matuokliai sausio mėnesį jau išrašinės baudas, tačiau, kol kas prietaisai yra vis dar testuojami.

Praėjusių metų gruodį sostinės keliuose atsirado nauji matuokliai.<br>www.madeinvilnius.lt nuotr.
Praėjusių metų gruodį sostinės keliuose atsirado nauji matuokliai.<br>www.madeinvilnius.lt nuotr.
Praėjusių metų gruodį sostinės keliuose atsirado nauji matuokliai.<br>www.madeinvilnius.lt nuotr.
Praėjusių metų gruodį sostinės keliuose atsirado nauji matuokliai.<br>www.madeinvilnius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2021, 6:06 PM

„Susisiekimo paslaugų“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė naujienų portalui lrytas.lt teigė, kad nuo gruodžio pažeidimo fiksavimo įrenginiai Žirmūnų ir Tuskulėnų g., prie „Žirmūnų trikampio“ projekto bei Pilaitės prospekte pradėjo veikti testavimo režimu.

Pilaitės pr. matuoklis įrengtas vykdant naujo prekybos paskirties pastato statybas – ties šviesoforais reguliuojama Pilaitės pr. ir V. Pociūno g. sankryža.

„Šiuo metu testavimas dar tęsiamas, o atlikus reikalingus darbus tokius kaip, pavyzdžiui, kalibravimas, integracija su administracinių nusižengimų registro sistema, metrologinės patikros ir kiti, įrenginiai veiks pilnu pajėgumu.

Bus kaupiami pažeidimų duomenys ir atliekama jų analizė. Be to, pažeidimai jau bus siunčiami ir policijai“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo M.Bielinytė.

Anot pašnekovės, planuojama darbus baigti per sausį, o pažeidimų fiksavimas ir automatinis pažeidimų protokolų formavimas turėtų prasidėti vasarį.

„Susisiekimo paslaugų“ komunikacijos vadovė atskleidė, kad visus keturis matuoklius įrengė kompleksinių projektų vystymo metu, o ne konkrečiai miesto lėšomis.

Žirmūnų g. ir Tuskulėnų g. trys matuokliai įrengti naujai dėl čia vykdomo „Žirmūnų trikampio“ projekto, o Pilaitės pr. matuoklis įrengtas vykdant naujo prekybos paskirties pastato statybas.

Baigus visus testavimo darbus matuokliai eksploatacijai bus perduoti Vilniaus miesto savivaldybės administracijai.

„Visą įrenginių diegimo procesą atliko sertifikuoti specialistai pagal techniniuose projektuose patvirtintus sprendinius bei remiantis įrangos gamintojo instrukcijomis.

Diegimo darbai vyko sklandžiai, o atliekant įrangos testavimą veikimo sutrikimų neužfiksavome“, – naujienų portalui lrytas.lt teigė M.Bielinytė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.