Dvi paauglės JAV bandė išvengti baudos teigdamos, kad jų „Tesla Model Y“ važiavo autonomiškai

Floridoje policija sustabdė „Tesla Model Y“, kuris važiavo ne ta kelio puse. Pažvelgę į vidų policininkai nustebo – vairuotojo vietoje nieko nebuvo. Viena mergina sėdėjo priekyje keleivio vietoje, antroji – ant galinės sėdynės.

„Tesla Model Y“<br>commons.wikimedia.org nuotr.
„Tesla Model Y“<br>commons.wikimedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

2021-04-05 12:41

Keleivių vietose įsitaisiusios paauglės teigė, kad automobilis važiavo pats. „Tesla Model Y“, žinoma, turi autopilotą ir jis su tokiais keliais tikriausiai galėtų susitvarkyti savarankiškai. Tačiau paauglių melas nebuvo labai stiprus.

Visų pirma, pareigūnai matė, kad automobilį vairavo žmogus. Antra, sustabdytas automobilis netrukus ėmė riedėti atgal ir lengvai atsitrenkė į policijos automobilį – jei autopilotas būtų įjungtas, tai nebūtų nutikę.

Trečia, tai apskritai net nėra svarbu – įstatymai atsakomybę už kelių eismo taisyklių pažeidimus priskiria žmogui, nepriklausomai nuo to, ką gali jo automobilis.

14 ir 15 metų paauglės jau buvo įveikusios beveik 500 km. Vairuotojos mama manė, kad jos dukra yra pas senelę. Tuo tarpu „Model Y“ savininkai apie šį nuotykį irgi nieko nežinojo. Paauglės neturėjo teisės vairuoti, o elektromobiliui padaryta 300 dolerių žala, tačiau visos baudos ir nuostoliai yra niekis palyginti su tuo, kas galėjo nutikti.

Tai, beje, nėra pirmasis kartas, kai vairuotojai dėl eismo įvykių ar kelių eismo taisyklių pažeidimų kaltina automobilius. Tai – nepaprastai neatsakingas ir kvailas elgesys, nes įstatymai šioje srityje yra aiškūs – už automobilį atsakingas jo vairuotojas.

Net jei automobilis gali važiuoti pats, vairuotojas privalo likti prie vairo ir net laikyti vairą. Kai kurie automobiliai išjungia autopilotą, kai vairo neliečia žmogaus ranka. Kiti ima pypsėti ar tampyti saugos diržą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.