Siūloma griežtinti transporto laužo tvarkymo taisykles

Transporto laužo atliekas gali tekti tvarkyti tik tam tinkamose patalpose ir matuoti jų svorį. Aplinkos ministerija pranešė parengusi Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo taisyklių pakeitimus.

Siūloma griežtinti transporto laužo tvarkymo taisykles.<br>V.Balkūno nuotr.
Siūloma griežtinti transporto laužo tvarkymo taisykles.<br>V.Balkūno nuotr.
Siūloma griežtinti transporto laužo tvarkymo taisykles.<br>T.Bauro nuotr.
Siūloma griežtinti transporto laužo tvarkymo taisykles.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-21 12:07

Nebenaudojamų transporto priemonių atliekas atviroje teritorijoje laikančios įmonės privalėtų atlikti požeminio vandens monitoringą, o pačių atliekų nebūtų galima laikyti ir apdoroti ūkio paskirties ir fermų pastatuose.

„Norime užtikrinti, kad nebenaudojamos mašinos būtų tvarkomos tik tokiai veiklai pritaikytuose pastatuose. Tokia tvarka leis išvengti aplinkos taršos“, – pranešime teigia aplinkos viceministrė Raminta Radavičienė.

Taisyklėmis siūloma išplėsti nebenaudojamų transporto priemonių, kurioms taikomi laikymo ar ardymo reikalavimai, sąrašą. Į jį patektų ir traktoriai, žemės ūkio ir savaeigės mašinos, jų priekabos ar puspriekabės.

Be to, nuo kitų metų birželio apdorojimo arba surinkimo įmonė, priėmusi eksploatuoti netinkamą transporto priemonę, prieš savininkui išduodama sunaikinimo pažymėjimą, turėtų nustatyti jos svorį.

Pasak viceministrės, šis būdas sudarys sąlygas kontroliuoti susidarančių atliekų kiekį, užkirs kelią atliekų atsikratyti gamtoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.