Darnus judumas – kaip iš natų: nuvalė taką dviračiams, o šaligatvį paliko užverstą sniegu

Šią nuotrauką internautai ironizuodami pavadino darnaus judumo principus iliustruojančiu vaizdu.

Stotelėje 4G autobuso nesulaukia keleiviai, nes vežėjui bendrovei „Transrevis“ trūksta vairuotojų ir šią savaitę buvo sumažintas reisų skaičius.
Stotelėje 4G autobuso nesulaukia keleiviai, nes vežėjui bendrovei „Transrevis“ trūksta vairuotojų ir šią savaitę buvo sumažintas reisų skaičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 10:11 AM, atnaujinta Dec 1, 2021, 10:18 AM

Bet būtų pernelyg paprasta taip apibūdinti gausiai druskos tirpalu patręštą dviračių taką Vilniaus Pilaitės prospekte. Panagrinėkime nuotrauką kruopščiau.

Pažvelkime į dešinę, kur matyti lengvųjų automobilių prikimšta aikštelė. Vadinasi, iškritus pirmajam sniegui vilniečiai neatsispyrė pagundai vieną kartą per metus į darbą vykti ne miesto transportu, o nuosava mašina. Bet tai tik vienadienė silpnybė.

Nenuvalytas šaligatvis? Bet juk taip skatinama pėsčiųjų ir dviratininkų bendrystė. Tereikia žengti žingsnį į dviračiams skirtą taką.

Stotelėje 4G autobuso nesulaukia keleiviai, nes vežėjui bendrovei „Transrevis“ trūksta vairuotojų ir šią savaitę buvo sumažintas reisų skaičius. Bet keleiviai džiūgauja į plaučius traukdami gryną žalio Vilniaus orą.

Tad į viską reikia žvelgti giliau ir tarp vis dar pasitaikančių darnaus judumo trūkumų įžvelgti ir vis daugiau teigiamų dalykų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.