Piko metu siaurame kelyje vykdytas policijos reidas suerzino kaunietį: pareigūnų darbas sukėlė įtarimų

Kauniečiai dažnai sutinka policijos pareigūnus, vykdančius prevencines priemones keliuose, tačiau viena tokia akcija apkarto kauniečiui Mantui. Jo manymu, tokiame siaurame kelyje, nuo Rokų link Kauno, reidas vyko neteisėtai, o du dirbę pareigūnai norėjo pasipinigauti ir gauti kyšių. Policija šiuos neaiškus išsklaidė atsakydami apie vykdytą prevencinę priemonę.

Kauniečiai dažnai sutinka policijos pareigūnus, vykdančius prevencines priemones keliuose, tačiau viena tokia akcija apkarto kauniečiui Mantui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauniečiai dažnai sutinka policijos pareigūnus, vykdančius prevencines priemones keliuose, tačiau viena tokia akcija apkarto kauniečiui Mantui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2022, 10:43 AM

„Noriu pranešti, mano manymu neteisėtą policijos reidą“, – intriguojančią istoriją pradėjo kaunietis Mantas.

„Pirmadienio rytą, kaip ir visus kitus rytus važiavau į darbą nuo Girininkų rokų gatve link Rokų ir tada link Kauno. Staiga prieš mano akis pasimato automobilių spūstis. Pirma mintis gal kokia avarija ar nelaimė. Bet po kažkiek palaukimo minučių ir vėžlio greičiu važiavimo pasimato vidurį kelio du policijos pareigūnai.

Policininkas vyras ir policininkė moteris. Tada pagalvojau tikrai nelaimė ir reguliuoja eismą, bet po kažkiek laiko privažiavus dar arčiau pamatau, kad jie vykdo alkoholio patikrą vadinamu (reidu).

Privažiavus prie policininko ir sustojus man staiga buvo pasiūlyta pūsti į alkotesterį. Papučiau alkotesteris nieko nerodo ir leidžia važiuoti toliau, aš tuo tarpu užklausiu pareigūno, gal gali pasikviesti daugiau kolegų, kad nesudarytų tokių automobilių spūsčių. Man buvo atsakyta, kad čia ne mano reikalas ir dar ne tokiuose kamščiuose miestuose stovime. Aš daugiau nesiklausiau nuvažiavau“, – susidūrimą su pareigūnais nupasakojo jis.

„Klausimas, ar galima išvis tokiame siaurame kelyje daryti reidą dviems pareigūnams ir tik su vienu alkotesteriu? Kur tarnybinis automobilis su įjungtais švyturėliais? Kur kelio ženklai „stop policija“?

Ir išvis jei sustabdo neblaivų vairuotoją kur statyti automobilį? Kelkraščio nėra. O juk po 15 min. vėl reikia duoti vairuotojui prasipūsti, primenu alkotesteris vienas pareigūnai du, ką tuomet daro kitas pareigūnas tik stebi? Mano manymu čia buvo pinigų (kyšių) akcija. Aš ne prieš pareigūnus ar blaivumo akcijas, bet mano manymu tai turėtų daryti ne du pareigūnai su vienu alkotesteriu“, – klausė susirūpinęs kaunietis.

Pirmadienį vykdytos blaivumo patikros situaciją pakomentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

„Nurodytoje vietoje vakar, rugpjūčio 29 d., nuo 06.30 val. iki 10.00 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus 1-ojo poskyrio 2 ekipažai (4 pareigūnai) vykdė policinę priemonę, skirtą neblaiviems vairuotojams, taip pat kitiems prioritetiniams KET pažeidimams išaiškinti.

Priemonės metu nustatyti 2 KET pažeidimai. 1 – vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus, nustatytas 0,88 prom. girtumas (LR ANK 422 str. 5 d.); 1 – vairavo krovininę transporto priemonę būdamas neblaivus, nustatytas 0,06 prom. girtumas (LR ANK 422 str. 2 d.). Priemonės metu patikrintas 601 transporto priemonės vairuotojų blaivumas. 2 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos (0,19 prom., 0,38 prom.)“, – informavo pareigūnai.

„Policijos automobilių švyturėliai nebuvo įjungti, nes buvo šviesus paros metas. Kelio ženklai nebuvo naudojami, nes priemonė vykdyta gatvėje, kurioje yra po vieną eismo juostą, transporto srautas nebuvo didelis ir transporto priemonės buvo stabdomos pasirinktinai, kad išvengti spūsčių ir kaip galima mažiau sukelti nepatogumų eismo dalyviams. Kiekvienas pareigūnas turėjo po alkoholio patikrinimo prietaisą. Policinės priemonės vieta pasirinkta reaguojant į gyventojų nusiskundimus“, – paaiškino policijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?