Arūnas Dumalakas. Sveiki atvykę į baudėjų respubliką

Albanijos sostinėje Tiranoje žvelgdamas į kelio ženklus vairuotojas nejučia nusišypso: ant eismo kryptį nurodančios rodyklės nupieštas juokingas žmogeliukas, vadinamoji plyta, papuošta gėlytėmis.

Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-18 15:13, atnaujinta 2022-10-18 16:04

Ten nuobodūs kelio ženklai tapo meno kūriniais, ir tai ne gatvės menininko nuopelnas. Taip elgiasi valdžia siekdama praskaidrinti eismo dalyviams nuotaiką.

O kokia nuotaika apima iš Lenkijos ar Latvijos atvykus į Lietuvą ir pakelėse pastebėjus švieslentes, informuojančias, kiek keliuose per metus nubausta pažeidėjų ir kiek iš jų surinkta baudų, klausti turbūt net nereikia.

Laimė, kad švieslentėse informacija tik lietuvių kalba, tad pro jas į Lietuvą įvažiuojantys užsieniečiai nekrūpčioja.

O ką lietuviai? Tokie ženklai pasienyje įrengti jau prieš keletą metų ir niekam ilgai neužkliuvo.

Švieslentę, primenančią, kad grįžo į baudėjų respubliką, pastebėjo tik vienas retai užsienyje besilankantis vairuotojas.

Esame taip įpratę prie baudų, įspėjimų, draudimų, kad įvažiavę į tėvynę akimis nebeieškome, kur dingo užrašas „Sveiki atvykę į Lietuvą!“

Kai tokia padėtis pasienyje, matyt, išskrendant nieko nebestebintų ir, tarkime, užrašas Vilniaus oro uoste, kad jame šiais metais sulaikyti, tarkim, 107 kontrabandininkai. Negūžčiotume pečiais Kauno autobusų švieslentėse vietoj stotelių pavadinimų skaitydami, kad sučiupti 1367 be bilietų važiavę zuikiai.

Įdomiausia, kad pažeidėjus skaičiuojančius ženklus pasienyje įrengė net ne Lietuvos automobilių kelių direkcija, o kelininkų įmonės, su valdžia nė nemaniusios pasitarti apie valstybės įvaizdį. Tos pačios, kurios keliuose prismaigstė tiek kelio ženklų, kad ir tuo stebiname Europą.

Tuo metu mūsų, lietuvių, ryte atėjusių darbuotis į biurą ar gamyklą, turbūt nenustebintų švieslentė, kurioje būtų išvardyta, kiek šiais metais darbuotojų atleista ar kiek jiems surašyta papeikimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.