Šokiruojantis vaizdas autobusų stotelėje: už tokį elgesį galima sulaukti ir tūkstantinės baudos

Kėdainių rajone pastebimai daugėja vietų, kuriose gyventojai nelegaliai atsikrato įvairiomis šiukšlėmis. Štai praėjusią savaitę „Rinkos aikštę“ pasiekė Vasariškių sodų gyventojų skundas – viena autobusų stotelė tiesiog virto šiukšlynu.

Visa stotelė tiesiog buvo užversta šiukšlėmis. Ir ko čia tik nebuvo – baldai, buitinė technika, namų apyvokos daiktai, padangos, automobilių dalys.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Visa stotelė tiesiog buvo užversta šiukšlėmis. Ir ko čia tik nebuvo – baldai, buitinė technika, namų apyvokos daiktai, padangos, automobilių dalys.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas

Nov 12, 2022, 7:49 AM

Kalnai šiukšlių

Vasariškių gyventojai informavo, kad viena jų soduose esanti autobusų stotelė nuolat verčiama tikru sąvartynu – čia pilami kalnai šiukšlių.

„Stovi ten vienas konteineris, bet į jį niekas netelpa. Tad gyventojai viską verčia šalia.

Kai Vilainiuose buvo stambiagabaričių atliekų konteineris vadinamasis laivas, tokių problemų nebuvo. O dabar visos atliekos tiesiog verčiamos šalia komunalinių atliekų konteinerių.

Kodėl nebuvo galima palikti bent keletą tų laivų Kėdainiuose, negi gerai, kad dabar tiek šiukšlynų visur“, – nerimo neslėpė sodininkų bendrijos gyventoja.

Ko tik nėra

Išties žurnalistams atvykus į sodininkės nurodytą vieną pasitiko gana šokiruojantis vaizdas. Visa stotelė tiesiog užversta šiukšlėmis.

Ir ko čia ne tik nebuvo – baldai, buitinė technika, namų apyvokos daiktai, padangos, automobilių dalys. Žodžiu, visko, kas tikrai nėra komunalinė atlieka.

Beje, sodininkai papildomai informavo, kad atliekų krūva čia guli jau keletą dienų, o sekmadienį dar nebuvo išvežta.

Visai neseniai

Priminsime skaitytojams, kad prieš keletą dienų, Vėlinių dieną, Kėdainių rajone įvyko nemalonus incidentas – kažkas kalnu šiukšlių atsikratė ne sąvartyne, ne stambiagabačių atliekų aikštelėje, o tiesiog Kudžionių kaimo autobusų stotelėje.

Didžiulį šiukšlyną pastebėjęs pilietiškas kaimo gyventojas apie tai informavo atitinkamas tarnybas. Šiukšlintojo bus bandoma ieškoti, jam gresia piniginė bauda.

Prašo reaguoti

Pasak aplinkosaugininkų, gyventojai, pastebėję aplinką teršiančius asmenis, pirmiausia turėtų paprašyti šiukšles susirinkti.

O jei į tokias pastabas nereaguojama, pagal galimybes reikėtų nufotografuoti pažeidėjus, automobilio numerius, užfiksuoti teritorijos koordinates ir pranešti Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112 arba el. paštu info@aad.am.lt.

Vykdo reidus

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą už aplinkos teršimą numatytos baudos taikomos pagal išmetamų atliekų kiekį, jų pavojingumą ir užterštos teritorijos statusą.

Aplinkos užteršimas nepavojingomis atliekomis gali užtraukti baudą nuo 30 iki 2 400 eurų.

Aplinkosaugininkai nuolat vykdo prevencinius reidus, atlieka planinius ir nepalinius patikrinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.