Šoką sukėlusį laišką iš policijos gavusi vairuotoja nori perspėti kitus: neskubėkite mokėti baudų

Viena panevėžietė pateko į tragikomišką situaciją – sulaukė pranešimo apie skirtą baudą už neva Kaune viršytą greitį, nors tą vakarą jos automobilis stovėjo Panevėžyje.

Pasirodo, policijos pareigūnai ne visada tiksliai perskaito greičio matavimo prietaisų rodmenis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pasirodo, policijos pareigūnai ne visada tiksliai perskaito greičio matavimo prietaisų rodmenis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-17 18:48

„Visa laimė, kad tą vakarą buvau Panevėžyje, namuose, o ne Kaune. Tuomet net nebūčiau pradėjusi aiškintis, ar tikrai neviršijau greičio, ir be kalbų būčiau sumokėjusi baudą“, – kalbėjo panevėžietė (pavardė redakcijai žinoma).

Daugiau kaip 25 metų vairavimo stažą turinti moteris sakė norinti perspėti žmones, kad jie būtų atidūs ir neskubėtų mokėti policijos paskirtų baudų. Nors iš pirmo žvilgsnio ir atrodytų, kad protokolas surašytas tinkamai, ne visada viskas būna gerai.

Šoką sukėlusį laišką moteris gavo elektroniniu paštu maždaug prieš pusmetį. Juodu ant balto buvo parašyta, kad vieną savaitgalio vakarą ji Kaune lakstė dideliu greičiu.

Policininkų pastatytas vadinamasis trikojis užfiksavęs, kad moters visureigis greitį viršijo 13 kilometrų. Toje atkarpoje leistinas iki 50 kilometrų per valandą greitis, o ji važiavusi 63 km/val.

Pažeidėjai buvo patarta geranoriškai sumokėti pusę gresiančios baudos – 12 eurų, priešingu atveju ji padvigubėtų. Laiške buvo nurodyta baudą sumokėti per 14 dienų, o jeigu moteris nesutinka, po pusantro mėnesio ji turinti atvykti į Kauną, kur vyks administracinės bylos nagrinėjimas.

Panevėžietė prisiminė, jog atlėgus išgąsčio bangai ji ėmė svarstyti, kad jokio pažeidimo nepadarė. Protokole nurodytą dieną ji net nebuvo Kaune.

Be to, niekam nebuvo paskolinusi savo visureigio.

Todėl moteris parašė pretenziją policijai ir paprašė panaikinti baudą.

Galiausiai paaiškėjo, kad Kaune policijos greičio matavimo prietaisas užfiksavo ne jos, o visai kitą mašiną.

„Keista, kaip pareigūnai neatskiria mašinų modelių.

Aš turiu visureigį, o nuotraukoje įamžintas lengvasis automobilis“, – stebėjosi panevėžietė. Skyrėsi tik viena numerio raidė, kitos raidės ir skaičiai sutapo.

Po kelių dienų moteris gavo atsakymą iš Kauno policijos. Raštas buvęs glaustas. Jame konstatuota, kad įvyko sistemos klaida, ir nurodyta, jog protokolas anuliuotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.