Klaipėdiečiai tikina išgyvenantys tikrą košmarą: net policija nesugeba sutramdyti šių chuliganų

Netoli jūros gyvenantys klaipėdiečiai jau ne vienerius metus yra tapę gatvės chuliganų įkaitais. Dėl nuolatinių automobilių lenktynių ir jų keliamo triukšmo naktimis nemiega ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Tiek gyventojai, tiek miesto Savivaldybės atstovai suka galvą, kaip pažaboti kelių erelius ir grąžinti klaipėdiečiams ramybę.

Netoli jūros gyvenantys klaipėdiečiai jau ne vienerius metus yra tapę gatvės chuliganų įkaitais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Netoli jūros gyvenantys klaipėdiečiai jau ne vienerius metus yra tapę gatvės chuliganų įkaitais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Netoli jūros gyvenantys klaipėdiečiai jau ne vienerius metus yra tapę gatvės chuliganų įkaitais.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Netoli jūros gyvenantys klaipėdiečiai jau ne vienerius metus yra tapę gatvės chuliganų įkaitais.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Vėtros gatvėje numatomi eismo pokyčiai.<br>V.Jurevičienės/ve.lt nuotr.
Vėtros gatvėje numatomi eismo pokyčiai.<br>V.Jurevičienės/ve.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Eglė Jurevičiūtė

Jan 24, 2023, 6:49 PM, atnaujinta Jan 24, 2023, 6:59 PM

Eismas Vėtros gatve, vedančia iki gyventojų bei miesto svečių pamėgto molo, tiek vasarą, tiek žiemą yra intensyvus. Didžiausią triukšmą šios gatvės gyventojai kenčia naktimis. Prieš triukšmadarius žmonės bando kovoti kreipdamiesi į policiją, tačiau chuliganai pasprunka pareigūnams dar nespėjus atvažiuoti.

Šios gatvės gyventojai tikina, jog pastaruoju metu išgyvena nesibaigiantį košmarą.

„Vos nutirpus sniegui, į Vėtros gatvę grįžo chaosas. Galingus automobilius įsigiję jaunuoliai nepaiso nei greitį ribojančių kelio ženklų, nei gatvėje įrengtų kalnelių. Naktimis jie važiuoja į molo aikštelę, apsisuka ir grįžta atgal toliau svilinti padangų. Kreipėmės į Klaipėdos miesto savivaldybę prašydami užkirsti kelią šiai absurdiškai situacijai, tačiau, be pažadų, realios pagalbos nesulaukiame“, – skundėsi gyventojas.

Melnragės bendruomenės pirmininko pavaduotoja Marija Kalendė pasakojo, kad ypač gatvių chuliganai ėmė reikštis prasidėjus pandemijai. Jų siautėjimas nenutrūkstamai tęsiasi iki šiol.

„Yra du tipai pažeidėjų. Vieni atvažiuoja, nes nori palenktyniauti, o kiti variklį kaitina ir didžiulį griausmą kelia tik dėl pramogos. Baisiausia, kad dėl tokio nuolatinio triukšmo naktimis negali miegoti nei suaugusieji, nei vaikai. Žmonės skundžiasi, kad kasnakt yra priversti miegoti su specialiais garsą slopinančiais ausų kamščiais.

Taip pat šalia gatvės įrengtuose namuose yra apgyvendinti karo pabėgėliai iš Ukrainos. Šie žmonės ypač jautriai reaguoja į didelį triukšmą, kuris jiems primena karo siaubą. Gyventojai ne kartą kvietė policijos pareigūnus, tačiau chuliganų tai negąsdina. Atvykus pareigūnams, jie laikinai nustoja triukšmauti, o vėliau ir vėl tęsia savo išdaigas. Su nerimu laukiame artėjančio vasaros sezono, kai prie molo naktimis ims plūsti ir motociklininkai“, – atskleidė pašnekovė.

Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus vyriausioji specialistė Lina Žemaitytė patikino, jog ši situacija miesto atstovams yra puikiai žinoma. Pasak jos, dar visai neseniai minėtoje gatvėje buvo atliktas eismo saugumo auditas ir žmonės pokyčių sulauks jau netrukus.

Vadovaujantis pateiktomis rekomendacijomis, eismą nutarta organizuoti ratu. Tai reiškia, kad prie molo gyventojai ir toliau važiuos Vėtros gatve, o išvažiavimas bus nukreiptas į Smilčių gatvę. Kadangi Smilčių gatvėje padidės automobilių srautas, ji bus rekonstruota. Tamsiuoju paros metu kelio ruožu nuo Audros g. iki Vėtros g. bus leidžiama važiuoti tik vietos gyventojams ir aptarnaujančiajam transportui. Planuojama, kad visi šie darbai bus pradėti įgyvendinti jau iki vasaros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?