Rytiniai reidai suerzino kauniečius: pareigūnai atskleidė, ką jiems pavyko nustatyti

Šią savaitę kone kasdien rytinio piko metu vykusios vairuotojų patikros papiktino ne vieną kaunietį. Vairuotojai skundėsi, kad dėl policijos patikros vėlavo į darbus, o jų vaikai į mokyklas. Portalas „Kas vyksta Kaune“ gavo detalius duomenis iš palydovinės navigacijos programėlės „Waze“, kuri suskaičiavo, kad reiduose kas rytą Kauno regiono vairuotojams tenka sugaišti apie pusvalandį.

Šią savaitę kone kasdien rytinio piko metu vykusios vairuotojų patikros papiktino ne vieną kaunietį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šią savaitę kone kasdien rytinio piko metu vykusios vairuotojų patikros papiktino ne vieną kaunietį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šią savaitę kone kasdien rytinio piko metu vykusios vairuotojų patikros papiktino ne vieną kaunietį.<br>„Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.
Šią savaitę kone kasdien rytinio piko metu vykusios vairuotojų patikros papiktino ne vieną kaunietį.<br>„Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.
Šią savaitę kone kasdien rytinio piko metu vykusios vairuotojų patikros papiktino ne vieną kaunietį.<br>„Kas vyksta Kaune“/„Waze“ nuotr.
Šią savaitę kone kasdien rytinio piko metu vykusios vairuotojų patikros papiktino ne vieną kaunietį.<br>„Kas vyksta Kaune“/„Waze“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Miglė Kubiliūtė

Feb 10, 2023, 9:25 AM, atnaujinta Feb 10, 2023, 9:27 AM

Trečiadienio rytą Šilainiuose kauniečiai pastebėjo neįprastai daug pareigūnų. „Kas vyksta leidžiantis nuo kalno iš Šilainių į Neries krantinę? Policijos pareigūnų bent 30 jau prieš valandą buvo ir vis dar yra“, – trečiadienį apie 08.33 val. teiravosi skaitytoja.

Socialinio tinklo „Facebook“ grupėse apie pareigūnų reidą pranešę kauniečiai piktinosi, kad dėl reido vėluoja į darbus ar mokyklas. „Baisus kamštis į abi puses ant ir nuo Šilainių kalno. Kažkoks siaubas“, – reido metu rašė kaunietis.

Prie darbo prisijungė studentai

Kaip naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos skyrius, trečiadienį Šilainiuose vairuotojų patikrą vykdė ne tik policijos pareigūnai, bet ir studentai, dėl to pareigūnų skaičius galėjo pasirodyti perteklinis.

„Šiandien aštuoni Kelių policijos skyriaus pareigūnai, keturi Lietuvos policijos mokyklos dėstytojai bei 26 studentais vykdė bendrą priemonę, kuri yra skirta transporto priemonių, įskaitant dviračių, elektrinių paspirtukų, vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolei. Priemonė vyko Kaune, Baltų pr.

Atkreipiame dėmesį, kad pareigūnai, vykdydami policines priemones atitinkamose vietose, gatvėse įvertina ne tik tikėtinų tikslinių nusižengimų tikimybę, saugaus transporto priemonių vairuotojų stabdymo galimybes, oro sąlygas, bet ir priemonėje dirbančių pareigūnų saugumą gatvėje. Organizuojant tikslines policines priemones, atsižvelgiama į užfiksuotų KET pažeidimų skaičių bei specifiką, vietovės avaringumą, neblaivių vairuotojų sukeltų eismo įvykių skaičių.

Suprantame, kad atsakingai visuomenei policijos veiksmai gali atrodyti pertekliniai. Vis tik, šiandien buvo sustabdytas 1 neblaivus vairuotojas (1,34 prom.). Šiam vairuotojui jau du kartus buvo atimta teisė vairuoti“, – nuo 7 iki 10 val. trečiadienį vykdyto reido rezultatus komentavo Kauno policijos atstovai.

Jų duomenimis, priemonės metu patikrinti 3653 vairuotojai, nustatytas vienas neblaivus vairuotojas, 1 vairuotojas transporto priemonę vairavo, kai ši jam buvo atimta. 7 vairuotojams nustatyti normos neviršiję girtumo laipsniai (0,37 prom., 0,30 prom., 0,19 prom., 0,13 prom., 0,06 prom., 0,36 prom., 0,34 prom.).

Palydovinės navigacijos programėlė „Waze“, kurios partneris yra portalas „Kas vyksta Kaune“ apdorojo nekasdienes spūstis ir suskaičiavo, kiek laiko vairuotojai turėjo jose praleisti. Dėl blaivumo patikrinimo pirmadienio rytą 8 val. Europos prospekte nusidriekė daugiau nei 2,5 kilometro spūstis, kurioje teko užtrukti vidutiniškai 26 minutes. Eismo greitis spūsties metu buvo apie 4 km/val. – lyginant su kitomis dienomis, 80 proc. lėtesnis nei įprastai. Sistema šią eismo spūstį traktavo kaip „labai neįprastą“.

Reidas neturėtų būt kaip eismo įvykio pasekmes turinti spūstis, nėra tiek pareigūnų tam? Nedarykit reido tokio masto. Aš už reidus, bet jokiais būdais ne už laiko praleidimą automobilyje reido metu… Užtenka piko valandos visą dieną mieste“, – komentavo pirmadienį į patikrą Aleksote papuolęs vairuotojas.

Per antradienį Ramučiuose, Centrinėje gatvėje, vykusį reidą vairuotojai rytinio piko metu, „Waze“ duomenimis, spūstyje sugaišo taip pat apie 30 min. O trečiadienį patikroje prieš įvažiuojant į Kauną – apie 20 min.

Kauno apskrities VPK pripažįsta, kad masinių policinių priemonių metu sukeliami laikini nepatogumai, tačiau būtent piko metu nustatoma daugiausiai neblaivių vairuotojų.

„Rekomenduojame kelionės laiką planuoti tiek įvertinant oro sąlygas, transporto spūstis, tiek ir kitas nenumatytas aplinkybes, kad kelionės tikslas būtų pasiektas saugiai“, – ragina pareigūnai.

Gavę detalesnę Kauno apskrities VPK informaciją apie reidų metu nustatytus pažeidėjus, publikaciją papildysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.