Vilniuje – girto vairuotojo gaudynės lyg iš veiksmo filmo: sulaikant pasitelkta net teleskopinė lazda

Net keli sostinės policijos ekipažai vaikėsi automobilio „Renault Trafic“ vairuotoją – kaip paaiškėjo, neblaivus prie vairo sėdęs vyras, sukėlęs konfliktą degalinėje, apgadino automobilį, taip pat kliudė ir apgadino dar vieną transporto priemonę.

Neblaivus automobilio „Renault Trafic“ vairuotojas sulaikytas Skaidiškėse.<br>lrytas.lt koliažas.
Neblaivus automobilio „Renault Trafic“ vairuotojas sulaikytas Skaidiškėse.<br>lrytas.lt koliažas.
Neblaivus automobilio „Renault Trafic“ vairuotojas sulaikytas Skaidiškėse.<br>Stop kadras iš Vilniaus apskr. VPK vaizdo įrašo.
Neblaivus automobilio „Renault Trafic“ vairuotojas sulaikytas Skaidiškėse.<br>Stop kadras iš Vilniaus apskr. VPK vaizdo įrašo.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Dec 6, 2023, 10:22 AM, atnaujinta Dec 6, 2023, 10:25 AM

Gruodžio 3 d. apie 18 val. 50 min. sostinės pareigūnai gavo pranešimą, kad Vilniuje, Tūkstantmečio g., Minsko pl. link, pavojingai manevruoja, lenkia bei staigiai stabdo autobusiukas „Renault“, kurį vairuoja galimai neblaivus vairuotojas.

Apie 19 val. 48 min. gautas dar vienas pranešimas, kad Vilniaus r., Rudaminos sen., Kinelių vs., Jašiūnų g., degalinėje, neblaivūs autobusiuko „Renault“ vairuotojas ir keleivis užsipuolė degalinės klientą ir apgadino jo automobilį „Peugeot 508“.

20 val. 25 min. sostinės pareigūnai gavo pranešimą, kad Vilniuje, Dzūkų g., Liepkalnio g. link, automobilį „Renault“ vairuoja galimai neblaivus vairuotojas, o apie tai pranešęs pranešėjas važiuoja iš paskos.

20 val. 26 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Geležinkelio g., „Renault Trafic“ automobilis, vairuojamas neblaivaus vyro, kliudė pranešėjo „Seat Altea“ ir pasišalino Drujos g. link. Prieš pasišalindamas iš įvykio vietos vairuotojas su keleiviu susikeitė vietomis.

Į galimai neblaivaus vairuotojo paieškas įsitraukė keli Kelių policijos skyriaus bei Reagavimo valdybos ekipažai. Automobilis „Renault Trafic“ pastebėtas Dzūkų g. Įjungus mėlynus ir raudonos spalvos švyturėlius bei garsinį signalą policijos pareigūnai keliskart pareikalavo sustabdyti vairuojamą transporto priemonę, tačiau vairuotojas į reikalavimus nereagavo.

Persekiojamas automobilis Žirnių ir Liepkalnio g. sankryžą kirto degant draudžiamam raudomam šviesoforo signalui ir nusuko Minsko pl. link. Ties Skaidiškių viaduku Reagavimo valdybos ekipažas jau buvo pasiruošęs ir ištiesęs priverstinio stabdymo priemonę „ežį“ – „Renault Trafic“ nusuko į Aguonų g., Skaidiškėse, ir sustojo.

Pribėgus prie pažeidėjo automobilio ir pareikalavus atidaryti dureles, vyras nereagavo, todėl pareigūnai panaudojo spec. priemonę – teleskopine lazda išdaužė lango stiklą ir iš vidaus atidarė dureles. Vairuotojas aktyviai priešinosi, tačiau netrukus buvo išlaipintas ir patalpintas į pareigūnų tarnybinį automobilį.

Nustatyta, kad automobilį „Renaul Trafic“ vairavo vyras (gimęs 1994 m.), jam nustatyta 2,25 prom. Kartu važiavusiam ir taip pat pareigūnams besipriešinusiam vienmečiui keleiviui (gimusiam 1994 m.) nustatyta 1,96 prom.

Abu neblaivūs asmenys pristatyti į policijos komisariatą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 2811 str. 1 d.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.