Gyventojai kaltina „Kauno švarą“ dėl perpildytų konteinerių: įmonė pateikė atsaką pasitelkdama nuotrauką

„Kas vyksta Kaune“ pasiekė skaitytojos Ingos laiškas apie šiukšlių konteinerius, esančius prie 38 numeriu pažymėto daugiabučio Kovo 11-osios g. Šiukšlės aplink konteinerius išmėtytos, o patys konteineriai perpildyti.

Pravažiavimą šiukšlių sunkvežimiui užtvėrė pastatytas automobilis „Audi“.<br>„Kauno švara“ nuotr.
Pravažiavimą šiukšlių sunkvežimiui užtvėrė pastatytas automobilis „Audi“.<br>„Kauno švara“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 2:05 PM

Kaip teigė apie problemą pranešusi skaitytoja, aplink esančių namų konteineriai – taip pat pilni. Dėl šios priežasties, žmonės deda šiukšles šalia.

Susisiekus su „Kauno švara“, įmonė atsiuntė nuotrauką, kurioje užfiksuota priežastis, kodėl konteineriai nebuvo ištuštinti. Kaip galima suprasti, pravažiavimą šiukšlių sunkvežimiui užtvėrė pastatytas automobilis „Audi“. Šis buvo pastatytas pažeidžiant Kelių eismo taisykles, nes visai čia pat stovi kelio ženklas „Sustoti draudžiama“.

„Kauno švaros“ komentaras apie susidariusią situaciją:

„Mišrių ir kitų atliekų konteinerių ištuštinimas laiku – efektyvaus atliekų tvarkymo dalis, todėl bendrojo naudojimo atliekų konteineriuose yra įmontuoti davikliai, skirti atliekų užsipildymo lygiui konteineryje matuoti.

Išmanioji sistema matuoja konteinerių užsipildymo lygį ir tokiu būdu praneša, kiek konteineryje yra atliekų. Programa ne tik persiunčia visus duomenis belaidžiu ryšiu, tačiau prognozuoja kada atliekų konteineris bus pilnas, todėl visada sužinome pirmieji apie apypilnius atliekų konteinerius.

Informacija dėl Kovo 11-osios g. 38 užsipildžiusius atliekų konteinerius buvo žinoma, aptarnavimas turėjo būti vasario 16 d., tačiau darbuotojai neturėjo galimybės privažiuoti prie atliekų konteinerio, dėl netvarkingai sustatytų automobilių. Konteineris aptarnautas vasario 17 d.

Pagal Atliekų Tvarkymo taisyklių 86.6 punktą atliekų turėtojai (gyventojai) turi užtikrinti, kad šiukšliavežė netrukdoma privažiuotų prie atliekų konteinerių aikštelių.

Maloniai prašome sudaryti sąlygas mūsų darbuotojams ištuštinti atliekų konteinerius. Dėkojame už supratingumą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.