Baltarusių skrydis Lietuvos keliais greitai baigėsi: netikėtai sutiko nežymėtą pareigūnų automobilį 

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas skelbia, kad sustabdė pavojingai manevruojantį ir smarkiai greitį viršijusį baltarusių ekipažą, kurie nesitikėjo savo kelyje sutikti pareigūnus.

Vilniaus policijos/lrytas.lt nuotr.
Vilniaus policijos/lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Mar 7, 2024, 1:15 PM

Kovo 4 d. apie 19 val. 30 min. Šalčininkų r., kelyje Vilnius–Lyda, buvo pastebėtas pavojingai manevruojantis prabangus visureigis su Baltarusijos Respublikos registracijos numeriais.

Pakeliui į sostinę, atskiruose kelio ruožuose, automobilis skriejo apie 200 km/val. greičiu, lenkė kitas transporto priemones kirsdamas siaurą ištisinę liniją ir kelio vingiuose keldamas realų pavojų kitiems eismo dalyviams.

Nors šiame kelyje įrengta vidutinio greičio kontrolės sistema, visureigio vairuotojas jos nepaisė. „Kelių ereliai“, Baltarusijos Respublikos piliečiai, liko nustebę, kai juos sustabdė policijos pareigūnai su nežymėtu (be policijos skiriamųjų ženklų) tarnybiniu automobiliu.

Už pavojingą ir chuliganišką vairavimą visureigio vairuotojui gresia bauda nuo vieno šimto septyniasdešimt iki dviejų šimtų trisdešimt eurų, teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo trijų iki šešių mėnesių.

Šalčininkų rajono policijos pareigūnai, savaitgalį vykdę policines priemones, nustatė 40 įvairių Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Buvo išaiškinti 4 pavojingo vairavimo atvejai, 4 leistino greičio viršijimo atvejai, 2 vairuotojai, vairavę transporto priemones, kai teisė vairuoti yra atimta.

Savaitgalio priemonių metu ir patys pareigūnai buvo atsidūrę asmenų, linkusių nuolat daryti teisės pažeidimus, dėmesio centre – informacija apie vykdomas priemones buvo nuolat dalinamasi socialiniuose tinkluose.

Apie šią grupę, vienijančią kelis tūkstančius tokių asmenų, yra rašiusi ir spauda – joje nuolat stebimi policijos pareigūnų tarnybiniai automobiliai bei dalinamasi informacija, kuria pasinaudoja įvairaus „plauko“ pažeidėjai.

Pareigūnai dėkingi vietos gyventojams už pranešimus apie daromus teisės pažeidimus ir įspėja, kad tokias priemones vykdys nuolat.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.