Pardavėjų stebuklai: mašina iš Italijos „prarado“ 100 tūkst.km

Tai, kad į Lietuvą atvežami naudoti automobiliai būna nuriedėję gerokai daugiau kilometrų, nei rodo skaičiai jų prietaisų skydelyje – jau seniai ne paslaptis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Mar 30, 2014, 7:33 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:15 AM

Toks sukčiavimas jau taip paplitęs, kad pirkėjai nė nesivargina žiūrėti į ridą, o pardavėjai nepersistengia slėpdami, kad odometras atsuktas.

Parduodamo BMW 320d universalo skelbimas neišsiskiria iš kitų. Nuotraukose matomas blizgantis sidabrinis automobilis, apraše nurodomi jo techniniai duomenys, privalumai bei rida – 173 tūkst. kilometrų. Panašų skaičių galima išvysti daugelio 2009 metų laidos BMW modelių skelbimuose.

Pardavėjas neslepia ir automobilio kėbulo unikalaus numerio. Tačiau jį įrašius į interneto paieškos laukelį paaiškėja įdomūs dalykai.

Pasirodo, BMW parduotas Italijoje, tik šioje šalyje jo rida buvo gerokai didesnė – net 271,5 tūkst. km.

Paskambinus pardavėjui jis paaiškino, kad automobilis vis dar Europos pietuose ir Lietuvą turėtų pasiekti kitą savaitę. Pasitikslinus, ar jo rida taip pat buvo atsukta Italijoje, pardavėjas kiek sutriko, bet neslėpė suktybės.

„Nuvažiuokit į Italiją ir pažiūrėkit kiek kainuoja iki 200 tūkst. km. nuvažiavę automobiliai. Lietuviai tikisi, kad viskas blizgės už 20 tūkst. litų, bet taip nebūna“, - paaiškino jis ir pridūrė, kad šis automobilis skirtas ne lietuviams, o pirkėjams iš Rusijos.

Ridos neatitikimą pastebėjęs portalo lrytas.lt skaitytojas Mindaugas stebėjosi, kaip tai gali būti ir kodėl automobiliai su atsukta rida neužkliūva „Regitroje“.

„Regitros“ atstovė Laimutė Užupė patvirtino, kad registruojant įvežtą naudotą automobilį jo ridos autentiškumas nėra tikrinamas. „Registravimo tvarka nustatyta Vidaus reikalų ministro įsakymu. Ridos tikrinimo tarp reikalavimų nėra, todėl ir netikriname“, - paaiškino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.