Senjorai įsitikinę, kad vairuoja puikiai, ir į kursus nenori

Kauno senjorai keletą mėnesių turės galimybę nemokamai pasitikrinti ir sustiprinti kelių eismo taisyklių žinias, tačiau tokia galimybė domina ne visus. Didžioji dalis senjorų yra įsitikinę, kad vairuoja puikiai ir į kursus eiti neketina.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-05 14:30, atnaujinta 2018-02-14 20:50

Kauno kelių policija ir kelios vairavimo mokyklos kviečia miesto senjorus iki vasaros nemokamai prisiminti kelių eismo taisykles kursuose. Pareigūnai sako, kad pensininkai neišsiskiria kaip itin dažnai taisykles pažeidžianti vairuotojų grupė. Vis dėlto jie siūlo kiekvienam senjorui pagalvoti, ar nevertėtų atnaujinti žinių.

,,Jeigu turi daug stažo ir tobulini savo žinias tai gal tikrai nereikia, čia reikia spręsti pačiam eismo dalyviui, kuris eis į tuos mokymus. Bet, manau, pats turi žinoti, ar tau kyla klausimų ar ne, kaip pravažiuoti sankryžą, kaip praleisti pėsčiąjį“, - svarstė Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Į šią akciją įsitraukė trys Kauno vairavimo mokyklos. Senjorai bus buriami į atskiras grupes. Paskaitos vyks kartą per savaitę.

Specialistai sako, kad vyresniems vairuotojams ilgėja reakcijos laikas, atsiranda kitų sveikatos problemų dėl kurių išauga tikimybė patekti į avariją.

Be to, bėgant metams, pasimiršta ir keičiasi kelių eismo taisyklės. Tačiau gatvėje kalbinti vyresni vairuotojai nemano, kad jiems reikia nemokamų kursų. Plačiau apie tai, ką jie galvoja, žiūrėkite vaizdo siužete.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.