„Fiat“ ruošiasi mažąjį 500 paversti miesto visureigiu

Itališki „Fiat 500“ ir „Fiat Panda“ dominuoja tarp Europos mažų miesto automobilių. Kartu sudėjus pastarieji modeliai užima 27 proc. mažų automobilių rinkos Europoje, o „Fiat 500“ pirmauja Europos A segmente. „Fiat Panda“ čia rikiuojasi antra.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2014, 3:13 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:08 PM

„Daugelyje Europos šalių ekonominė situacija pamažu gerėja ir žmonės ryžtasi įsigyti naujus automobilius. Taupi, praktiška ir komfortiška „Fiat Panda“ ypač mėgiama verslo įmonių, o stilingasis „Fiat 500“ populiarus tarp privačių klientų.

Per penkis šių metų mėnesius Europos keleivinių mašinų rinka ūgtelėjo 6,6 proc. ir manome, kad tokia tendencija išsilaikys iki metų pabaigos“, – sakė įgaliotojo „Fiat“ atstovo Baltijos šalyse, įmonės „Autobrava“ direktorius Renaldas Gineika.

„Fiat“ toliau stiprina pozicijas mažų miesto automobilių segmente ir šiemet pristatys dar vieną „Fiat 500“ versiją „500 Cult“, tačiau daugiau naujienų sulauks didesnių „Fiat“ automobilių gama.

L0 segmento lyderio „500L“ asortimentas taip pat bus papildytas nauja versija „500L Beats Edition“. „Fiat 500“ gerbėjai 2014 m. pabaigoje – 2015 m. pradžioje sulauks padidinto pravažumo automobilio versijos „Fiat 500X“.

Tai bus pirmasis „Fiat“ vidutinio dydžio SUV automobilis ir jis jau dabar yra labiausiai laukiama „Fiat“ premjera. Padidinto pravažumo modelių asortimentą jau papildė ir ką tik pristatyti Europoje „Fiat Panda Cross“ ir „Fiat Freemont Cross“.

„Fiat Freemont Cross“ išorėje atnaujintos kėbulo detalės, o po variklio dangčiu dirba 140 AG arba 170 AG dyzeliniai „MultiJet II“ varikliai.

Vartotojai gali rinktis 6 pavarų mechaninę transmisiją, derinamą su priekiniais varomais ratais arba visų varančiųjų ratų versiją su 6 laipsnių automatine transmisija. „Freemont“ jau įrodė savo potencialą Europoje su šiemet pristatyta „Freemont Black Code“ versija, kurios pardavimai sparčiai auga visoje Europoje.

„Fiat 500 Cult” ir „Fiat Freemont Cross“ Lietuvoje pasirodys šių metų rudenį.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.