„Tesla Model S“ atsivežantis vilnietis duos ją išbandyti bet kam

Netrukus Lietuvą pasieks dar vienas elektra varomas sportinis automobilis „Tesla Model S“. Vieną tokį egzempliorių jau turi įmonės „Du broliai“ savininkai Jankauskai, o antrasis netrukus pasieks vilnietį Andrejų Naimušiną.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Aug 7, 2014, 8:53 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:41 AM

20 metų automobilių elektriku dirbantis vyras nepabijojo įsigyti truputį naudotą ir nedidelę avariją patyrusį elektromobilį. „Ir išsilavinimas, ir patirtis leidžia surizikuoti“, - tvirtino jis.

Važinės kas nori

Kartu su partneriais įsigijęs egzotišką sportinį automobilį jis neketina mašinos uždaryti garaže. Priešingai, elektromobilių entuziastai siūlys „Tesla Model S“ išbandyti visiems norintiems – šis automobilis bus nuomojamas ir para pasivažinėjimo juo kainuos 600 litų.

Tiesa, vairuotojai išvengs vieno iš nemaloniausių nuomos bendrovių reikalavimų gražinti mašiną su pilnu degalų baku, nes „Model S“ nenaudoja nė lašo benzino.

A.Naimušino kolega Darius Vilčinskas tvirtino, kad naują įmonę steigiantys verslininkai planuoja ne tik „Model S“ nuomoti, bet ir konsultuoti kitus elektromobilių entuziastus kaip tokią mašiną įsigyti ir prižiūrėti.

Patikrinimai nereikalingi

Tiesa, vyrai neplanuoja tapti oficialiais „Tesla Motors“ atstovais Lietuvoje, nes įmonė tokių paprasčiausiai neturi – visi automobiliai perkami tiesiai iš gamintojo.

D.Vilčinsko manymu, lietuviams nėra ko baimintis mūsų šalyje dar reto automobilio. „Kadangi nėra vidaus degimo variklio, nėra išlaidų tepalams ir panašiai, o visi atnaujinimai atsiunčiami kaip į telefoną“, - aiškino jis.

Be to, ir „Tesla Motors“ nekelia jokių reikalavimų naują automobilį vežioti reguliariems patikrinimams į servisą.

Vienas – tik pradžia

Lietuviai šį 1,8 tūkst. km nuriedėjusį automobilį įsigijo aukcione. Juodas „Model S“ šiuo metu plukdomas į mūsų šalį ir po nedidelio remonto išvažiuos į gatves.

Šis „Model S 85kW Performance“ yra galingiausia populiariojo „Tesla“ sedano versija. 85 kW talpos baterijų paketu aprūpintas automobilis vienu įkrovimu gali nuvažiuoti net 426 km.

Jo galia siekia 416 AG ir iki 100 km/val. jis įsibėgėja tik per 4,2. Maksimalus automobilio greitis apribotas iki 210 km/val. Naujas toks automobilis kainuoja apie 305 tūkst. litų.

D.Vilčinskas užsiminė, kad šis elektromobilis netrukus sulauks ir kompanijos – vyrai jau ruošia pargabenimui į Lietuvą ir dar vieną „Tesla“.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.