Mažiausiuose „Audi“ - nauji varikliai

2010 m. Europos rinkoje debiutavęs ir net virš pusės milijono pirkėjų sulaukęs mažosios klasės trijų durų hečbekas „Audi A1“ ir jo penkiaduris pusbrolis „A1 Sportback“ šiemet buvo atnaujinti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-25 12:11, atnaujinta 2018-01-20 16:27

Gamintojas akcentuoja naujovišką išorę, padidintą kėbulo spalvų bei jų derinių gamą ir išsaugotas „Audi A1“ vizitine kortele tapusias vertybes – nediduko automobilio manevringumą ir dinamiškumą bei aukštesnei klasei būdingą komfortą.

Variklių asortimente – net šeši visiškai nauji arba iš pagrindų modernizuoti benzininiai ir dyzeliniai agregatai.

Baziniai varikliai – 1 litro benzininis TFSI ir 1,4 litro dyzelinis TDI. Kiti keturi varikliai taip pat pasižymi geru galios ir degalų sąnaudų santykiu.

„Audi“ inžinieriai tvirtina, jog visi atnaujinto A1 varikliai vidutiniškai 10 proc. ekonomiškesni už pirmtakus. Visas jėgos agregatų spektras - nuo 66 kW (90AG) iki 141 kW (192 AG) pajėgumo.

Visi varikliai gali būti komplektuojami su septynių laipsnių „S tronic“ pavarų dėže.

Viena iš esminių „Audi A1“ naujovių – visiškai naujas elektromechaninis vairo stiprintuvas. Didėjant automobilio greičiui, jis mažina vairo pasukimui reikalingą jėgą.

Be to šis stiprintuvas gali būti integruojamas į „Audi Drive Select“ automobilio parametrų reguliavimo sistemą, leidžiančią vairuotojui priderinti automobilio parametrus prie vairavimo stiliaus arba eismo sąlygų.

Naudojantis šia sistema galima taip pat keisti pakabos standumą, ABS, žibintų ir kitų sistemų veikimo parametrus.

Galimi iki 18 colių ratlankiai.

Gerokai išplėstas apdailos ir suasmeninimo paketų pasirinkimas. Praeitos kartos „Audi A1“ suasmeninimo rinkinių sąrašą papildė du nauji komplektai, vienas iš kurių suteikia automobiliui daugiau sportinių bruožų, o antrasis – prašmatnumo.

Aktyvaus vairavimo gerbėjams patiks ir naujas apdailos elementų komplektas, vizualiai paverčiantis A1 veržlesniu.

Automobilio valdymo „šerdimi” išlieka laiko patikrinta „MMI navigation plus“ automagnetola su navigacine sistema. Prijungus tinkamą mobilųjį telefoną, suformuojama automobilio prieiga prie interneto, salone sukuriama WiFi belaidės prieigos zona.

Galingiausieji „Audi S1“ ir „S1 Sportback“ su 170 kW (231 AG) galios varikliu ir „quattro“ nuolatine visų ratų pavara iš vietos iki 100 km/val. spurtuoja atitinkamai per 5,8 ir 5,9 sek. ir pasižymi sportiškai sureguliuota važiuokle, papildomais aerodinaminiais sparnais ir keturgubu išmetimo sistemos vamzdžiu.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.