„Mercedes-Benz“ pristatė stulbinantį autonominį automobilį

Autonominius automobilius jau bando daugelis gamintojų, bet nė vienas modelis nė iš tolo nepanašus į naujausią „Mercedes-Benz“ kūrinį.

CES pristatytas "Mercedes-Benz" autonominis automobilis atrodo itin futuristiškai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
CES pristatytas "Mercedes-Benz" autonominis automobilis atrodo itin futuristiškai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2015, 3:21 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:16 PM

Las Vegase, JAV, vykstančioje „Consumer Electronics Show 2015“ (CES 2015) vokiškų automobilių gamintojas pristatė įspūdingą koncepciją „F015 Luxury in Motion“.

Iš pagrindų naujai sukonstruotas automobilis nepanašus į jokį esamą „Mercedes-Benz“ modelį. Itin aptaki kapsulė su įspūdingo, korėto dizaino ratais gali veikti tik kaip autonominis automobilis.

Šis modelis neturi vairo salone, o keturios atskiros sėdynės įrengtos taip, kad keleiviai gali sėdėti atsisukę vieni į kitus.

Per nuotolinio valdymo pultus bei gestais automobilį gali valdyti bet kuris keleivis. Prašmatnaus automobilio durelės atsidaro į priešingas puses, atverdamos platų ir erdvų įlipimą į automobilį.

Iš išorės F015 papuoštas spalvą keičiančiais LED žibintais, kurie aplinkiniams gali pranešti, ką automobilis „galvoja“, pavyzdžiui, parodyti pėstiesiems, kad saugu eiti per gatvę.

Šis automobilis greičiausiai nepasirodys gatvėse, tačiau aiškiai parodo, kokia kryptimi vystysis „Mercedes-Benz“ modeliai ateityje.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.