Savaitgalį – proga nemokamai išbandyti elektrinį taksi

Artėjantį šventinį savaitgalį vilniečiai, išsikvietę taksi automobilį per „eTAKSI“ užsakymų sistemą, gali ne tik sulaukti patvirtinimo, kad už kelių minučių jų paimti atvyks elektromobilis „Nissan Leaf“, bet ir būti pavežėti nemokamai.

Taksi išsikvietusiems vilniečiams gali pasisekti nemokamai pavažiuoti su „Nissan Leaf“.<br>Organizatorių nuotr.
Taksi išsikvietusiems vilniečiams gali pasisekti nemokamai pavažiuoti su „Nissan Leaf“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2015, 1:14 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 7:14 AM

Pirmasis taksi elektromobilis Vilniuje nemokamas keliones pradeda jau penktadienį, o užbaigs pirmadienį, per Vasario 16- ąją.

Šansas nemokamai pasivažinėti su „Nissan Leaf“ gali nusišypsoti bet kuriam vilniečiui, išsikvietusiam taksi per „eTAKSI“ sistemą.

Bet specialiai užsisakyti nemokamos kelionės elektromobiliu nebus galima. Sistema automatiškai perduoda užsakymą arčiausiai kliento esančiam taksi automobiliui.

„Manome, kad laimingųjų keleivių per šventines dienas iš viso turėtų būti apie 100 – 150, priklausomai nuo eismo intensyvumo ir kelionių trukmės“- sakė „eTAKSI“ vadovas Andrius Norkaitis.

Pasak jo, šios akcijos tikslas ne tik pradžiuginti taksi klientus nemokama kelione, bet ir išbandyti elektromobilį taksi darbui: bus vertinamos „Nissan Leaf“ eksploatacijos sąnaudos, patogumas, efektyvumas, klausiama keleivių nuomonės.

„Jeigu per šią akciją elektromobilis pateisins mūsų ir klientų lūkesčius, galbūt greitu laiku pasiūlysime galimybę nuolatos važinėti šiais ekologiškais ir ekonomiškais automobiliais.

Elektromobilius taksi transportui praėjusiais metais jau pradėjo naudoti nemažai JAV kompanijų. Europoje jie irgi sparčiai populiarėja. Kaip greitai taksi elektromobiliai prigis Lietuvoje, priklauso ne tik nuo taksi kompanijų.

Labai daug lems miestų infrastruktūra, elektromobilių įkrovimo stotelių plėtra. Kol kas Vilniaus mieste yra keturios elektromobilių įkrovimo aikštelės. Pažiūrėsime, ar taksi to užtektų“, – sakė A.Norkaitis.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.