Įvertino naujojo „SEAT Ateca“ visureigio saugumą

Pirmasis Ispanijos automobilių gamintojo visureigis „Euro NCAP“ saugumo testo metu buvo įvertintas aukščiausiu balu – 5 žvaigždutėmis.

„SEAT Ateca“ puikiai išlaikė smūgio testą.<br>Gamintojo nuotr.
„SEAT Ateca“ puikiai išlaikė smūgio testą.<br>Gamintojo nuotr.
„SEAT Ateca“ puikiai išlaikė smūgio testą.<br>Gamintojo nuotr.
„SEAT Ateca“ puikiai išlaikė smūgio testą.<br>Gamintojo nuotr.
„SEAT Ateca“ puikiai išlaikė smūgio testą.<br>Gamintojo nuotr.
„SEAT Ateca“ puikiai išlaikė smūgio testą.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-06-30 12:11, atnaujinta 2017-05-20 06:18

„Ateca“ pasižymėjo puikiais rezultatais visose kategorijose, ypač suaugusiųjų keleivių ir vaikų saugumo bandymuose. Naujasis visureigis taip pat aprūpintas naujausiomis vairuotojo pagalbos sistemomis.

Pirmasis SEAT visureigis sulaukė pripažinimo dar prieš pasirodydamas prekybos atstovybėse.

„Ateca“ yra pirmasis SEAT planuojamos „sunkiosios artilerijos“ atstovas. Per ateinančius 18 mėnesių kompanija planuoja pristatyti iš viso 4 naujus modelius, įskaitant šį, „Ateca“ visureigį, kuris turėtų debiutuoti 2017 metais.

Tam, kad būtų įrodytas aukštas keleivių apsaugos lygis, susidūrimo testuose buvo naudojami nauji įvairių dydžių ir formų manekenai, o testų vertinimo metodai buvo pasunkinti.

SEAT Ateca“ sėkmę lėmė standartiniam įrangos paketui priklausančios pažangios saugumo sistemos. Naujasis, Barselonoje sukurtas ir surinktas modelis turi „Front Assist“ autonominio stabdymo sistemą su pėsčiųjų atpažinimo funkcija, kuri „Euro NCAP“ programoje pradėta testuoti tik nuo 2016 metų. Saugumo programoje taip pat buvo įvertinta iš eismo juostos neleidžianti iškrypti „Lane keeping“ sistema.

Trečiuoju SEAT kertiniu akmeniu (kartu su „Ibiza“ ir „Leon“) pretenduojantis tapti naujasis visureigis savo standartinės įrangos pakete turi 7 saugos oro pagalves, įskaitant vairuotojo kelius saugančią oro pagalvę, bei priekinius ir galinius saugos diržus su įtempikliais ir apkrovos ribotuvais.

Ši funkcija užtikrina įvairaus ūgio ir apimčių keleivių saugumą, nes diržai patogiai įtempiami pagal kiekvieno keleivio dubenį ir liemenį.

SEAT debiutą viename sparčiausiai augančių segmentų reprezentuojantis „Ateca“ modelis aprūpintas pažangiomis saugumo sistemomis, įskaitant vaikiškos kėdutės „Isofix“ ir „Top Tether“ tvirtinimo taškus, tolimųjų/artimųjų šviesų žibintų automatinę perjungimo sistemą, „Blind Spot“ aklosios zonos pagalbos sistemą, 360° kamerą su galinio matymo funkcija, nuovargio atpažinimo sistemą, greičio ribotuvą ir gale sėdinčius keleivius užsisegti saugos diržus raginančią įspėjamąją sistemą.

Oficialus „SEAT Ateca“ debiutas Lietuvoje įvyks šių metų pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.