Pasirodė naujausias BMW X3, paaiškėjo ir jo kaina

Pirmadienio pavakarę Lietuvos laiku tiesiogiai iš JAV, Pietų Karolinoje įsikūrusios Spartanburgo gamyklos, buvo pristatyta jau trečioji BMW X3 modelio karta. 

 Trečios kartos BMW X3.<br> Gamintojo nuotr.
 Trečios kartos BMW X3.<br> Gamintojo nuotr.
 Trečios kartos BMW X3.<br> Gamintojo nuotr.
 Trečios kartos BMW X3.<br> Gamintojo nuotr.
 Trečios kartos BMW X3.<br> Gamintojo nuotr.
 Trečios kartos BMW X3.<br> Gamintojo nuotr.
 Trečios kartos BMW X3.<br> Gamintojo nuotr.
 Trečios kartos BMW X3.<br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 12:17 PM

Naujasis modelis jau standartiškai turės LED galinius žibintus, o priekyje – LED dienos ir trumpųjų šviesų žibintus, kartu su atsinaujinusios formos radiatoriaus grotelėmis. 

Visuose modeliuose bus montuojami du išmetamųjų dujų vamzdžiai – kiekvienoje pusėje, nepaisant to, koks variklis sumontuotas automobilyje. 

Lyginant trečiosios kartos X3 išorės matmenis su ankstesniuoju, naujasis modelis išliko labai panašus ir vis dar yra tarpinis variantas tarp mažesnio X1 ir didžiojo X5. 

Nauja įranga

Gamintojo teigimu, nepaisant to, kad išoriškai automobilis nei padidėjo, nei sumažėjo, viduje vietos padaugėjo. Dėl naujai suprojektuoto prietaisų skydelio ir centrinės konsolės dabar viduje bus dar daugiau erdvės automobilio keleiviams. 

Bagažinės tūris – 550 litrų. Beje, nuo šiol standartinėje įrangoje X3 turės automatiškai atsidarantį ir užsidarantį bagažinės dangtį.

Standartiškai visiems modeliams bus montuojami 18 colių lengvojo lydinio ratlankiai, o X3 M40i riedės su 19 colių lengvojo lydinio ratlankiais. Jeigu norėsis dar daugiau išskirtinumo, pirmą kartą X3 modeliui bus siūlomos ir „Individual“ pasirinkimo galimybės: tai viena išorės spalva, trys „Nappa“ odos variantai, net 21 colio lengvojo lydinio ratlankiai ir „Piano Black“ interjero apdaila. 

25 centimetrais padidėjo panoraminis stoglangis. Savo technologijomis naujasis BMW X3 beveik susilygino su BMW 5 serijos sedanu. Nauja „iDrive“ sistema, „BMW Professional“ navigacijos sistema su 10,25 colio lietimui jautriu ekranu, funkcijų aktyvavimas gestais ir dar daug įvairių sistemų bus galima rasti naujajame BMW X3 modelyje. Saugumą užtikrins naujausios BMW sistemos, tarp kurių ir dalinai autonominė vairavimo funkcija. 

Variklį bus galima rinktis iš trijų

Pirkėjai galės rinktis vieną iš dviejų dyzelinių ir vieną benzininį variklius. „BMW X3 xDrive 20d“ turės 190 arklio galių turbodyzelinį variklį. 

Galingesnis „BMW X3 xDrive 30d“ pasižymi 265 arklio galių jėga. O pats galingiausias bus benzininis „BMW X3 M40i“ – su 360 arklio galių jėgaine. 

Standartiškai visi modeliai bus poruojami su „Steptronic“ automatine pavarų dėže, o galingiausia „X3 M40i“ versija turės „Steptronic Sport“ pavarų dėžę.

Svorio paskirstymas tarp ašių bus idealios 50:50 proporcijos. Taip pat, palyginus su ankstesnės kartos modeliu, naujasis bus 55 kilogramais lengvesnis. 

Pasaulinis naujojo BMW X3 debiutas įvyks šių metų tarptautinėje Frankfurto automobilių parodoje. Tuo pat metu bus pradėta ir automobilių gamyba Pietų Karolinoje (JAV) esančioje Spartanburgo gamykloje. 

Prekyba naujaisiais BMW X3 startuos šių metų lapkritį. Jo kainos Lietuvoje prasidės nuo 47 965 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.