Kaip išlaikyti automobilio vertę? Siūlo būdą, kurio lietuviai dar vengia

Aukštesnės klasės automobiliai paprastai išsiskiria ne tik didesniu komforto lygiu ar efektyvumu, bet ir ilgaamžiškumu. Vis dėlto, ekspertai perspėja, jog savo vertę tokios transporto priemonės išlaikys tik tuo atveju, jeigu jomis bus tinkamai rūpinamasi.

Gamintojų atstovai tikina, kad geriausias būdas kuo ilgiau išlaikyti automobilio vertę – jo priežiūrą patikėti autorizuoto serviso meistrams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gamintojų atstovai tikina, kad geriausias būdas kuo ilgiau išlaikyti automobilio vertę – jo priežiūrą patikėti autorizuoto serviso meistrams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 11:20 AM

Atsainiai tai darantys vairuotojai rizikuoja ne tik sutrumpinti savo automobilio tarnavimo laiką, bet ir prarasti daug pinigų.   

Automobilių priežiūros specialistai pastebi, kad lietuviai vis dar pamiršta, jog konkretūs automobiliai turėtų būti tvarkomi tspecializuotuose konkrečių gamintojų servisuose.

Kaip pabrėžia „Lexus Vilnius“ serviso vadovas Ramūnas Giedrys, tik atliekant techninį aptarnavimą specializuotuose servisuose, automobilis išsaugo didesnę likutinę vertę.

Specialistas išskiria kelis lemiančius veiksnius, kurie padeda išlaikyti aukštą automobilio vertę, tvarkant juos tik autorizuotuose centruose:

1. Kvalifikuoti meistrai ir speciali įranga

Specializuotuose konkrečių automobilių gamintojų servisuose dirba kvalifikuoti meistrai, apmokyti pagal tam tikrus reikalavimus ir standartus.  Be to, tokiuose centruose esama ir specialios įrangos, kuri nėra prieinama universaliose priežiūros vietose.

Tvarkant automobilį yra paisoma specifinių gamintojo reikalavimų, o tai reiškia, kad suteikiama aukščiausio lygio paslauga.

„Autorizuotame servise prižiūrėtas automobilis turi aiškią ir skaidrią aptarnavimų istoriją, todėl yra patikimesnis, jam lengviau suteikiamos garantijos.

Tokiose vietose naudojamos originalios detalės, dirba sertifikuoti meistrai. Net ir dešimties metų senumo automobiliai, jeigu būna taip prižiūrėti, pasižymi aukšta kokybe“, – aiškina R. Giedrys.

2. Tinkamos detalės ir priežiūra

Ekspertas atkreipia dėmesį, kad universaliuose servisuose labai dažnai naudojamos detalės ir technika, kurios nebūna pritaikytos konkretiems modeliams.   

Iš pirmo žvilgsnio tai neturi didelės reikšmės, bet ilgalaikėje perspektyvoje net ir smulkmenos tampa svarbios.

Pavyzdžiui, automobilio būklei didelę įtaką daro klimato sąlygos. Sniegas ar vanduo sukelia detalių koroziją, daro jas lengviau pažeidžiamas, todėl labai svarbu, kokios apsaugos priemonės naudojamos.

Patyrę, darbuose su konkrečiu gamintoju besispecializuojantys meistrai geriau žino, kaip tinkamai apsaugoti automobilio mazgus, kurie iš jų yra labiausiai pažeidžiami, ir turi tam tinkamas medžiagas bei priemones.

Serviso vadovas pripažįsta, kad dalis vairuotojų specializuotų servisų vis dar šiek tiek privengia. Nuo seno visuomenėje buvo įsivyravęs mitas, esą juose paslaugos ženkliai brangesnės.

„Tokios legendos pamažu jau sklaidosi. Skirtumą tarp oficialaus ir neoficialaus serviso žmonės pajunta išsyk.

Įsitikinę, kad kainos ir kokybės santykis yra sunkiai palyginamas, pas nespecializuotus meistrus jie nebesugrįžta“, – kalbėjo R. Giedrys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.