„Land Rover“ ruošia autonominį visureigį – pagalbos kreipėsi į mokslininkus

„Jaguar Land Rover“ naujo ambicingo projekto „Cortex“ tikslas – sukurti automobilius, kurie turės visas visureigių, įveikiančių nuožmiausias bekeles ir bet kokias oro sąlygas, savybes.

Gamintojas sieks užtikrinti, kad autonominiai visureigiai įveiktų bet kokias oro sąlygas: purvą, lietų, ledą, sniegą ar rūką.<br>Gamintojo nuotr.
Gamintojas sieks užtikrinti, kad autonominiai visureigiai įveiktų bet kokias oro sąlygas: purvą, lietų, ledą, sniegą ar rūką.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-05 11:26

„Jaguar Land Rover“ įgyvendina 3,7 mln. svarų sterlingų apimties projektą „Cortex“, kurio metu autonominiai automobiliai perkeliami į bekelę. 

Gamintojas sieks užtikrinti, kad tokie visureigiai galėtų įveikti bet kokias oro sąlygas: purvą, lietų, ledą, sniegą ar rūką. 

Projektui pirmąkart pasaulyje pasitelkiama 5D technologija, leidžianti realiuoju laiku sujungti akustinius, vaizdo, radarų, šviesos ir nuotolio jutiklių duomenis. 

Prieiga prie šio duomenų komplekso leidžia įsitikinti, kokioje aplinkoje yra automobilis. 

Besimokančių algoritmų technologijos leidžia pasiekti vis aukštesnį išmanumo lygį, kuris suteikia galimybę automobilį valdyti bet kokiu oru ir bet ant bet kokios dangos.   

„Jaguar Land Rover“ skelbia, kad kuriamos visiškai ir pusiau savavaldžių automobilių technologijos vartotojams leis pasirinkti skirtingą automatizavimo lygį, tačiau patirti tokį patį vairavimo malonumą ir jaustis visada vienodai užtikrintiems dėl saugumo. 

Vykdomas projektas – dalis kompanijos vizijos, kurios esmė – paversti autonominį automobilį patogia transporto priemone kuo didesnėje realaus gyvenimo erdvėje, įskaitant tiek vairavimą plentu, tiek bekelėje skirtingomis oro sąlygomis.

„Cortex“ projekto metu autonominio automobilių valdymo technologijos bus plėtojamos, remiantis algoritmų kūrimu, jutiklių optimizavimu ir fiziniu testavimu Jungtinės Karalystės bekelėse.   

Prie projekto prisijungė ir Birmingemo universitetas, vienas iš pasaulinių lyderių autonominių platformų ir radarų bei „Myrtle“ dirbtinio intelekto tyrimų srityje.

„Cortex“ projektas – Jungtinės Karalystės vyriausybinės inovacijų iniciatyvos „Innovate UK“ dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.