Pristatytas naujasis „Audi Q8“: visi modeliai turės įdomią technologiją

Kinijoje vykstančiame „Audi Summit“, pristatytas didžiausias prabangių modelių gamintojo visureigis, naujasis „Audi Q8“. 

 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
 „Audi Q8".<br> Gmintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-06-05 18:43, atnaujinta 2018-06-07 12:13

Lietuvoje „Audi Q8“ debiutuos jau šių metų vasarą.

Visi modeliai – hibridai

4,99 m ilgio, 2 metrų pločio ir 1,71 metro aukščio miesto visureigis su kupe ambicijomis yra platesnis, trumpesnis ir žemesnis nei giminingas „Audi Q7“ modelis. Gamintojo teigimu, dėl beveik 3 metrų atstumo tarp ašių, automobilio salonas yra itin erdvus bei turi daugiau pranašumų nei pagrindiniai konkurentai, vertinant salono ilgį ir aukštį. 

„Audi Q8“ gaminamas su visų varančiųjų ratų pavara „quattro“. Mechaninis centrinis diferencialas sukimo momentą priekinei ir galinei ašiai paskristo 40:60 santykiu, o pagal poreikį jį perduoda daugiau sukibimo turinčiai ašiai. 

Gamintojo teigimu, 25,4 cm prošvaisą, trumpus kėbulo atsikišimus ir važiavimo nuokalne kontrolę turintis modelis tinka ir bekelei. Standartinėje komplektacijoje yra reguliuojamo kietumo amortizatoriai arba galima pasirinkti reguliuojamo aukščio pneumatinę važiuoklę.

„Audi“ kol kas neatskleidė, kokie varikliai bus siūlomi šiam modeliui, bet visi jie turės dalinę hibridinę technologiją (MHEV).

Tai 48 voltų elektros sistema, kurioje ličio jonų akumuliatorius naudojamas su starteriu-generatoriumi, kuris diržu sujungtas su variklio alkūniniu velenu.

Stabdant sistema gali sukaupti iki 12 kW, o vidaus degimo variklį MHEV technologija gali išjungti greičiui sumažėjus iki 22 km/val. Todėl spūstyje visureigis gali judėti vien elektra.

Aštuonkampio formos vientisos priekinės grotelės – naujasis Q šeimos išvaizdos bruožas. Žemyn besidriekianti stogo linija užsibaigia ties nuožulniais galiniais statramsčiais, kurie įsilieja į ratų arkas, kur sumontuoti iki 22 colių dydžio siekiantys ratlankiai. 

Gausu technologijų

Standartinėje įrangoje montuojami LED žibintai, kurie gali turėti „HD Matrix LED“ technologiją. Galiniai žibintai sujungti šviesos juosta esančia virš juodo paviršiaus. „Audi Q8“ vairuotojai „myAudi“ programėle telefone gali pasirinkti skirtingas apšvietimo funkcijas net ir išlipę iš automobilio.

Su „MMI touch“ lietimui jautria sistema naujajame „Audi Q8“ galima valdyti beveik visas funkcijas dviejuose dideliuose ekranuose. Viršutinis 10,1 colio ekranas yra skirtas multimedijos ir navigacijos sistemoms, o apatiniame 8,6 colio ekrane vairuotojas gali nustatyti norimą oro temperatūrą, kitas patogumo funkcijas ir įrašyti tekstą, ranką padėjus ant plačios pavarų svirties. 

Funkcijų pasirinkimas patvirtinamas garsu ir vibracija, sistemą galima valdyti ir balsu.

Prietaisų skydelis „Audi virtual cocpit“ yra visiškai skaitmeninis, o mygtuku ant daugiafunkcio vairo galima pasirinkti du skirtingus rodymo būdus 12,3 colio ekrane. „Plus“ ekrano versijoje galima pasirinkti ir trečią, sportišką rodmenų atvaizdavimą.

Vokietijos rinkai į „Audi Q8“ kaip standartinė įranga montuojama pažangiausia multimedijos sistema „MMI navigation plus“. Ji turi „Audi connect“ duomenų perdavimo modulį su „LTE Advanced“ standartu ir „Wi-Fi“ prieiga. Navigacijos sistema įsimena vairuotojo pasirinkimus ir, atsižvelgdama į ankstesnes keliones, gali pateikti sumanius patarimus. Tikslios funkcijos Lietuvos rinkai kol kas nėra skelbiamos.

Įsigijus „Audi connect key" individualūs profilių nustatymai skirtingiems vairuotojams leidžia išsaugoti iki 400 pasirinkimų. 

Pagalbinės sistemos apima prisitaikantį greičio palaikymą, efektyvumo pagalbininką, važiavimo sankryžose pagalbą, perspėjimą apie išvažiavimą iš savo eismo juostos, kliūčių aptikimą ir 360 laipsnių rodančias vaizdo kameras. 

Viena labiausiai išsiskiriančių sistemų yra nuotolinio įvažiavimo į garažą pagalba, kuri debiutuos 2019 m. pradžioje – išlipęs iš automobilio vairuotojas „my Audi“ programėle išmaniuoju telefonu automobilį galės pastatyti ir išvaryti iš garažo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.