Naujos kartos BMW Z4 įaudrino vairuotojus: kur jis matytas?

Pasižvalgyti į vasaros pabaigoje Kalifornijoje vykstančios automobilių parodos „Concours d‘Elegance“ eksponatus kasmet susirenka automobilių gerbėjai iš viso pasaulio. Šiemet čia buvo pristatytas ir naujasis BMW Z4.

 BMW Z4<br> Gamintojo nuotr.
 BMW Z4<br> Gamintojo nuotr.
 „KIA Stinger"<br> Gamintojo nuotr.
 „KIA Stinger"<br> Gamintojo nuotr.
 BMW Z4<br> Gamintojo nuotr.
 BMW Z4<br> Gamintojo nuotr.
 BMW Z4<br> Gamintojo nuotr.
 BMW Z4<br> Gamintojo nuotr.
 BMW Z4<br> Gamintojo nuotr.
 BMW Z4<br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-08-29 16:05, atnaujinta 2018-08-29 16:14

„Concours d‘Elegance“ renginio metu buvo parodytas „BMW Z4 M40i First Edition“ – ribotos gamybos modelis, nudažytas metalizuota „Frozen Orange“ spalva, su elektra valdomu tekstiliniu antracito pilkos spalvos stogu. Šiuos elementus papildo tamsūs langų apvadai, juoda išorės veidrodėlių apdaila bei 19 colių skersmens lengvojo lydinio dviejų spalvų ratlankiai.

„First Edition“ buvo pristatytas toje pačioje vietoje, praėjus metams po „BMW Concept Z4“ premjeros. Kėbulo linijos serijiniame modelyje išliko praktiškai nepakitusios.

Automobilyje netrūksta firminių BMW detalių, kaip, dviejų dalių radiatoriaus grotelės. Tuo pačiu iš kitų gamos modelių jis išsiskiria vertikaliai įmontuotais žibintais, didelėmis ventiliavimo angomis ant priekinių ratų arkų, į bagažinės dangtį integruotu oro aptaku ir kitomis detalėmis.

Bet naujojo modelio išvaizdą gerbėjai įvertino nevienareikšmiškai. Dalis vairuotojų žavėjosi modelio dizainu, o dalis tvirtino, jog BMW modelio priekį apkrovė per daug detalių, o į sparnus pastumti priekiniai žibintai atrodo labai netipiškai šiam bavariškų automobilių gamintojui.

Vairuotojai pastebėjo, kad naujasis Z4 panašesnis ne į kitus BMW, o į sportišką korėjiečių modelį „Kia Stinger“. Nors pastarasis modelis gerokai didesnis, priekio linijų panašumo sunku nepastebėti.

Gamintojo teigimu, BMW Z4 interjeras yra orientuotas į vairuotoją, centrinė konsolė netgi kiek pakreipta į vairuotojo pusę. Rodsterio interjere nėra daug jungiklių, daugelis funkcijų gali būti nustatoma „iDrive“ valdikliu ar mygtukais ant vairo, yra elektra valdomos sėdynės su atminties funkcija ir „Vernasca“ juoda oda bei „Harman Kardon“ erdvinio garso sistema.

BMW Z4 turi 50:50 masės paskirstymą tarp ašių, itin žemą svorio centrą, plačią tarpvėžę bei kompaktišką ratų bazę. Stabilumą  padidina elektroniniu būdu kontroliuojami automobilio amortizatoriai, o stabdymą – „M Sport“ stabdžių sistema.

Šešių cilindrų eilėje formos variklis pasiekia 250 kW (340 AG). Galia į užpakalinius varančiuosius ratus perduodama per elektroniniu būdu kontroliuojamą „M Sport“ diferencialą ir tai leidžia „BMW M Performance“ automobiliui iki 100 km/val. greičio įsibėgėti per 4,6 sek.

BMW Z4 turi tokias sistemas kaip adaptyvūs LED žibintai su „matrix“ tolimųjų šviesų funkcija, pirmą kartą rodsteryje įmontuotą projekcinį „BMW Head-Up Display“ ekraną bei kitas.

Daugiau techninių inovacijų, variklių gama bei kitos detalės apie naująjį BMW Z4 bus atskleistos rugsėjo pabaigoje, o Europoje automobilis pirmą kartą bus parodytas Paryžiaus automobilių parodoje „Mondial de l‘Automobile“ spalio pirmoje pusėje. Pirmieji modeliai klientams visame pasaulyje bus pristatyti 2019 m. pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.