„Toyota“ dėl rimto pavojaus atšaukia dar net 2,4 mln. hibridinių automobilių

Japonijos automobilių gamintojas „Toyota“ penktadienį paskelbė atšaukiantis daugiau nei 2,4 mln. hibridinių automobilių dėl avarijas galinčio sukelti defekto. 

 Dėl techninio defekto „Toyota" hibridinių modelių vairuotojams gali būti didesnė rizika patekti į avariją.<br> M93/flickr.com asociatyvi nuotr.
 Dėl techninio defekto „Toyota" hibridinių modelių vairuotojams gali būti didesnė rizika patekti į avariją.<br> M93/flickr.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-05 10:55, atnaujinta 2018-10-05 11:20

Vos prieš mėnesį „Toyota“ atšaukė daugiau nei 1 mln. hibridinių automobilių dėl kito techninio defekto, kuris galėjo sukelti gaisrus. 

Šįkart bus atšaukiami kai kurie „Prius“ ir „Auris“ modelio hibridiniai automobiliai, pagaminti laikotarpiu nuo 2008-ųjų spalio iki 2014-ųjų lapkričio, o daugiau nei 1 mln. atšauktų automobilių yra Japonijoje. 

Dar 830 tūkst. atšauktų automobilių yra Šiaurės Amerikoje, 290 tūkst. – Europoje, 3 tūkst. – Kinijoje, o likę – kitose pasaulio dalyse. 

„Toyota“ identifikuota problema pasireiškia kuomet automobiliai nepersijungia į saugaus vairavimo režimą. 

„Jei tai nutinka, automobilis gali prarasti galią ir užstrigti. Nors vairo stiprintuvas ir stabdymo sistemos tuo metu veikia normaliai, transporto priemonės užstrigimas vairuojant didesniu greičiu gali padidinti avarijos riziką“, – sako „Toyota“. 

Vairuotojai gali ir patys pasitikrinti, ar jų automobiliui nėra galiojančio atšaukimo per šią nuorodą, tereikia žinoti kėbulo (VIN) kodą. Jį galima rasti automobilio dokumentuose. 

Taip galima sužinoti ne tik apie šį, bet ir apie ankstesnius atšaukimus, net jei automobilį pirkote naudotą, atvežtą iš Vokietijos ar pan.

„Toyota“ nuo 1997-ųjų pardavė daugiau nei 10 mln. hibridinių benzinu ir elektra varomų automobilių, įskaitant populiarųjį modelį „Prius“. 

2016-aisiais „Toyota“ visame pasaulyje atšaukė 3,37 mln. automobilių dėl problemų su oro pagalvėmis ir išmetamųjų dujų kontrolės sistemomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.