„Porsche“ dar neparodė galutinio „Taycan“ vaizdo, bet didžiulė pirkėjų eilė – ir Lietuvoje

Pirmasis vien tik elektra varomas sportinis „Porsche“ automobilis – kasdien vis populiaresnis. 

 Porsche Taycan.<br> Gamintojo nuotr.
 Porsche Taycan.<br> Gamintojo nuotr.
 Porsche Taycan.<br> Gamintojo nuotr.
 Porsche Taycan.<br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-03-08 14:53, atnaujinta 2019-03-08 14:56

Nors oficiali „Taycan“ premjera įvyks tik rugsėjį, o galutinis jo dizainas vis dar laikomas paslaptyje, jau daugiau nei 20 000 „Porsche“ gerbėjų visame pasaulyje išreiškė norą tapti šio automobilio savininkais. 

Apie įspūdingą potencialių pirkėjų būrį, kurie jau sumokėjo užstatą ir rikiuojasi eilėje, bendrovė paskelbė Ženevos automobilių parodoje. Planuojama, kad pirmieji automobiliai savininkus pasieks dar iki metų pabaigos. 

Istorinį momentą gamintojo istorijoje žymintis „Taycan“ turi du elektrinius variklius, tačiau, gamintojo teigimu, jam būdingos tos pačios savybės kaip ir kitiems „Porsche“ automobiliams – greitis, dinamika ir vairavimo aštrumas. 

Elektromobilis turės kelis galios lygius, o pats galingiausias modelis pasieks daugiau nei 600 AG. Greičiausia versija iki 100 km/val. įsibėgės per 3,5 sek., iki 200 km/val. – per 12 sek. Automobilio elektrinės sistemos įtampa – 800 V, vienu įkrovimu jis gali įveikti 500 km.

„Gerbėjų susidomėjimas šiuo modeliu labai didelis ir Lietuvoje, ir visame pasaulyje, todėl koncernas netgi padidino gamybos pajėgumus. Skaičiuojama, kad pro gamyklos Cufenhauzene vartus kasmet išvažiuos apie 40 tūkst. elektromobilių“, – sakė sportinių „Porsche“ automobilių centro Vilniuje direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Lietuviai jau užsakė per 20 šių automobilių, nors nėra žinoma net jų tiksli kaina.

„Taycan“ debiutui aktyviai ruošiamasi ir Lietuvoje. Jau deramasi su partneriais – sporto klubais, restoranais bei viešbučiais – dėl 22 kW galios įkrovimo stotelių įrengimo. 

Šios vietos bus įtrauktos į „Porsche“ tinklalapį ir siūlomos planuojant savo maršrutą. Pačias stoteles įvairioms vietoms „Porsche“ suteikia nemokamai, tačiau su viena sąlyga – šio gamintojo elektromobiliai bei „plug-in“ tipo hibridai turės būti kraunami taip pat nemokamai. 

Visoje Europoje šių įkrovimo stotelių tinklas jau pasiekė 49 tūkst., jis veikia 12-oje valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.