„Tesla“ vėl keičia planus – staiga atpigę elektromobiliai vėl brangs

Po staigaus „Tesla“ kainų sumažinimo kai kuriose šalyse įmonė apsigalvojo. Sekmadienį, kovo 10 dieną, kompanijos atstovai paskelbė, kad vidutiniškai 3 procentais padidins brangiausių savo modelių kainas. 

„Tesla“ netrukus padidins visų aukštesnės komplektacijos elektromobilių kainas. <br> Gamintojo nuotr.
„Tesla“ netrukus padidins visų aukštesnės komplektacijos elektromobilių kainas. <br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-13 10:32, atnaujinta 2019-03-13 12:44

Taip pat pasikeitė pozicija ir dėl prekybos salonų. Elonas Muskas buvo paskelbęs, kad bus uždaryti visi salonai, bet vėliau jis persigalvojo ir pranešė, kad dalis jų liks veikti. 

Vis tik tai nepradžiugino „Tesla“ darbuotojų. Apie uždaromas parduotuves E.Muskas pirmiau paskelbė viešai, o ne pranešė atleidžiamiems darbuotojams, o šie emocinę būseną „Tesla“ viduje palygino su morgu, rašo businessinsider.com.

Dar galima užsakyti pigiau

„Tesla“ informavo, kad kainų padidėjimas palies tik brangiausias elektromobilių versijas. 35 tūkst. dolerių (31 tūkst. eurų) kainuojančio bazinės komplektacijos „Model 3“ automobilio tai nepalies. 

Gamintojas pranešė, kad potencialūs pirkėjai senomis kainomis elektromobilius gali užsakyti iki kovo 18 dienos. 

Vasario pabaigoje pasaulio rinkose garsiai nuskambėjo „Tesla“ pareiškimas apie tai, kad mažmeninės elektromobilių prekyba bus perkeliama į skaitmeninę erdvę. 

Toks žingsnis kompanijai turėjo leisti sumažinti pigesnių versijų kainas maždaug 6 proc. ir greičiau pasiekti užsibrėžtą 35 tūkst. dolerių (31 tūkst. eurų) „Model 3“ kainą.

Uždarys tik pusę salonų

Šio proceso „Tesla“ nesuvaldė, todėl kai kuriose rinkose aukštesnės klasės „Model S“ ir „Model X“ versijų kainos nukrito daugiau nei 30 tūkst. JAV dolerių (27 tūkst. eurų).

Tai gerokai įsiutino anksčiau elektromobilių pirkusius klientus, kurie ėmė rengti protesto akcijas prie prekybos salonų ir greitojo įkrovimo stotelių. 

Dabar jau aišku, kad kompanija nesutaupys tiek daug, kiek planavo, nes pusė salonų, kuriuos planavo uždaryti, toliau veiks.  

„Tesla“ taip pat patikino, kad duris užvėrę greta gausiai lankomų vietų įkurti salonai vėl bus atidaryti, tačiau juose dirbs mažiau žmonių. 

Skelbiama, kad salonuose bus mažiau elektromobilių, skirtų klientams, kurie įsigeidžia tuojau pat juos įsigyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.