Lietuvoje trūkstant vairuotojų, stoja transporto sektoriaus plėtra

SEB banko vyriausiasis ekonomistas Tadas Povilauskas sako, kad jau nuo praėjusių metų sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto vairuotojų skaičius Lietuvoje mažėja, todėl iš esmės šio sektoriaus plėtra šalyje sustoja.

Sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto sektoriaus plėtra šalyje stoja.<br>G.Šiupario nuotr.
Sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto sektoriaus plėtra šalyje stoja.<br>G.Šiupario nuotr.
Sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto sektoriaus plėtra šalyje stoja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto sektoriaus plėtra šalyje stoja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kornelija Mykolaitytė, ELTA

Mar 9, 2020, 5:20 PM, atnaujinta Mar 9, 2020, 5:26 PM

„Matome iš „Sodros“ duomenų, kad nedideliu tempu, bet vairuotojų skaičius jau mažėja nuo praeitų metų vidurio. Iš esmės šio sektoriaus plėtra Lietuvoje sustoja dėl Mobilumo aspekto, ir įmonės tolesnį augimą planuoja Vokietijoje, Lenkijoje, kitose šalyse.

Užsieniečių vairuotojų artimiausiu metu bus mažiau ir atvykstančių žmonių skaičius mažės“, – pirmadienį Delfi laidoje „Piniginiai reikalai“ sakė T. Povilauskas.

Tačiau, ekonomisto teigimu, bendras darbuotojų skaičius šiais metais dar gali padidėti, jei ekonomikos augimas sieks 2,5 proc., kaip prognozuojama dabar.

„Darbuotojų skaičius praeitais metais augo beveik visuose eksportuojančiuose sektoriuose. Tai yra IT sektorius, kas yra paslaugų centrai, taip pat apgyvendinimas, statybos. Naujausi duomenys rodo, kad laisvų darbo vietų skaičius yra vienas didžiausių nuo krizės laikų“, – sakė jis.

Pasak T. Povilausko, niekas neturi realių duomenų, kaip dėl koronaviruso grėsmės nukentės Lietuvos ekonomika, todėl sudėtinga daryti tikslias prognozes.

Tiesa, pasak jo, prekybos apimtys kovą turėtų būti kuklesnės. „Faktas, kad ir prekybos apimtys kovo mėnesį bus kuklesnės, bet, galvojant apie optimistiškesnį variantą, prekyba šiais metais neturėtų labai nukentėti“, – sakė jis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.