Informuoja vairuotojus, kuriems baigiasi techninės apžiūros galiojimas: kaip elgtis

Įprastomis sąlygomis Lietuvoje kiekvieną dieną atliekama iki šešių tūkstančių transporto priemonių patikrų. Akivaizdu, kad dėl viruso COVID-19 šalyje paskelbtas karantinas gali sujaukti dalies automobilininkų planus apsilankyti TA stotyse. Tačiau net ir pasibaigus TA galiojimui išeitis yra, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Dėl viruso COVID-19 šalyje paskelbtas karantinas sujaukė dalies automobilininkų planus apsilankyti TA stotyse.<br>Transekstos nuotr.
Dėl viruso COVID-19 šalyje paskelbtas karantinas sujaukė dalies automobilininkų planus apsilankyti TA stotyse.<br>Transekstos nuotr.
Dėl viruso COVID-19 šalyje paskelbtas karantinas sujaukė dalies automobilininkų planus apsilankyti TA stotyse.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dėl viruso COVID-19 šalyje paskelbtas karantinas sujaukė dalies automobilininkų planus apsilankyti TA stotyse.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 19, 2020, 2:24 PM

„Nors karantino metu techninės apžiūros stotys dirba laikantis visų atsargumo priemonių, visgi bendros rekomendacijos – vengti nebūtinų kontaktų galioja ir mūsų sistemai. Ypač, jei automobilių savininkai priklauso medikų apibrėžtoms rizikos grupėms ar tiesiog šiuo metu prastai jaučiasi.

Nuoširdžiai raginame tokiais atvejais atidėti vizitą į TA centrą, net jei techninės apžiūros galiojimas baigiasi. Kai tik sumaištis aprims ir rizika susidurti su virusu sumažės, galima pasinaudoti elektroninė paslauga ir pasinaudoti skaitmeniniu leidimu nuvykti į techninę apžiūrą.

Taip išvengtumėte ne tik nereikalingos įtampos, bet ir galimų baudų už automobilio eksploatavimą neturint galiojančios TA“, – akcentuoja Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ direktoriaus pavaduotojas Audrius Glėbus.

Skaitmeniniai leidimai užsakomi prisijungus prie „Transeksta“ interneto el. paslaugų svetainės, nurodžius transporto priemonės valstybinį numerį, registracijos liudijimo numerį, leidimo galiojimo datą, techninės apžiūros įmonę ir stotį, į kurią turi būti pristatyta transporto priemonė.

Tuomet tereikia suformuotą leidimą atsispausdinti. Leidimas galioja vienai transporto priemonei ir tik Lietuvos Respublikoje. Vienos dienos leidimas išduodamas tik Lietuvos Respublikoje registruotai transporto priemonei.

Užsisakydamas leidimą transporto priemonės savininkas arba valdytojas įsipareigojimą saugiai nuvykti į techninės apžiūros įmonę privalo patvirtinti savo parašu, nurodydamas vardą, pavardę. Naudojantis šia galimybe privalu užtikrinti, kad transporto priemonė nesukeltų pavojaus eismo saugumui, žmonių sveikatai, aplinkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.