Tauragėje stabdomas viešasis transportas, masiškai dezinfekuos viešas erdves

Kovo 23-osios duomenimis, šalyje yra patvirtinti 154 koronaviruso atvejai. Gydytojas, profesorius Vytautas Kasiulevičius perspėja, kad šiuo metu atvejų skaičius dvigubėja kas 2 paras, kas viršija įprastus infekcijos plitimo modelius. Didėjančios įtampos fone premjeras prakalbo apie karantino pratęsimą bei griežtėjančius judėjimo apribojimus. Kraštutinių priemonių imasi ir Tauragės rajono savivaldybė – visiškai stabdo viešąjį transportą, pradės masinę viešųjų erdvių dezinfekciją.

Tauragės rajono savivaldybė visiškai stabdo viešąjį transportą, pradės masinę viešųjų erdvių dezinfekciją.<br>D.Umbraso nuotr.
Tauragės rajono savivaldybė visiškai stabdo viešąjį transportą, pradės masinę viešųjų erdvių dezinfekciją.<br>D.Umbraso nuotr.
Tauragės rajono savivaldybė visiškai stabdo viešąjį transportą, pradės masinę viešųjų erdvių dezinfekciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tauragės rajono savivaldybė visiškai stabdo viešąjį transportą, pradės masinę viešųjų erdvių dezinfekciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tauragės rajono savivaldybė visiškai stabdo viešąjį transportą, pradės masinę viešųjų erdvių dezinfekciją.<br>T.Bauro nuotr.
Tauragės rajono savivaldybė visiškai stabdo viešąjį transportą, pradės masinę viešųjų erdvių dezinfekciją.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Margarita Rimkutė, taurageszinios.lt

Mar 23, 2020, 3:43 PM

„Lietuva yra labai intensyvaus viruso plitimo zonoje. Iki šiol kasdienių naujų atvejų skaičius daugiau kaip du kartus viršija įprastus COVID-19 infekcijos plitimo modelius, kurie numato atvejų dvigubėjimą kas 5 paros arba padidėjimą 10 kartų kas 19 parų. Šiuo metu naujų atvejų skaičius dvigubėja kas 2 paros,“ – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė V. Kasiulevičius.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį feisbuke paskelbė, kad karantinas Lietuvoje bus pratęstas. Tačiau laikotarpio, kuriam tai bus daroma, nenurodo.

„Preliminariai galvojama apie dvi savaites“, – pirmadienį sakė Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Taip pat ministras teigė rengiantis sprendimą dėl visų asmenų, grįžusių iš užsienio, izoliavimo: „Tai keistų patį principą – kiekvienas asmuo izoliuojasi ne namuose, jie nugabenami į vietas, kur savivaldybės nusimačiusios saviizoliacijai ir ten prabūna 14 dienų“. Saviizoliacija grįžusiems iš užsienio taps privaloma, iki šiol ji buvo rekomenduojama.

Greta to įvedami vis nauji apribojimai – jau uždrausta žmonėms būriuotis lauke daugiau nei po 5, vaikams žaisti viešose žaidimų aikštelėse, artimiausiu metu gali būti parengtos ir rekomendacijos dėl kaukių dėvėjimo viešose vietose, taip pat būnant lauke. Prekybininkams taip pat ruošiamas apynasris – privalės reguliuoti pirkėjų srautus parduotuvėse.

Šiuo metu Lietuvoje dėl koronaviruso yra ištirtas 2361 mėginys, per vakar ištirti 278 mėginiai. Iš jų – 40 nauji nustatyti atvejai. Vakar premjeras S. Skvernelis paskelbė, jog į Lietuvą pargabenta 5000 reagentų siunta. Iš viso esą užsakyta 200 tūkst. reagentų.

Iš Tauragės, vakar vakaro duomenimis, tirti dėl koronaviruso į Klaipėdą buvo išvežta iš viso 16 asmenų, nė vienam infekcija nepasitvirtino. Ligoninės teritorijoje jau stovi mobilaus patikros punkto palapinė, tačiau kada jis pradės veikti – neaišku.

Tauragės rajono savivaldybė šiandien Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje nutarė ruoštis griežtesnių ribojimų įvedimui. Apie tai savo socialiniame tinkle pranešė komisijos pirmininkas, savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis.

„Skubūs šiandien priimti sprendimai Tauragėje: viešojo transporto sustabdymas (miesto, rajono ir tarpmiestinių autobusų); dezinfekcija (visų daugiabučių laiptinių, autobusų stotelių, vaikų aikštelės, turnikai, parkuose vieši suoliukai ir kt.); pasiruošimas padidintai kontrolei įvažiuojantiems į miestą – 5 įvažiavimo kontrolės punktų atsiradimas; priemonių kaupimas į rezervą gydytojams ir kitų sričių darbuotojams; mobilaus koronaviruso patikros punkto atidarymas (gavus leidimą ir reagentų iš ministerijos),“ – paskelbė administracijos vadovas.

Pakalbintas „Tauragės žinių“ M. Petraitis teigė, jog savivaldybės administracija rengiasi galimam susirgimų protrūkiui Tauragėje.

– Norime būti keletu žingsnių priekyje, todėl rengiamės galimam papildomų ribojimų įvedimui. Iš pradžių tai galėtų būti kontrolės postai prie įvažiavimų į miestą, siekiant sumažinti srautą, patikrinti sveikatą. Galbūt būtų tikrinama temperatūra, pildomos anketos, kokiu tikslu atvykstama – kad kuo labiau sumažintume srautą.

Jeigu būtų viruso protrūkis Tauragėje, svarstytume visiškai uždaryti į važiavimą, sekame priemones, kurios taikomos šalyje ir užsienyje. Per keletą dienų, iki šios savaitės pabaigos būsim tam pasiruošę. Bet kuriuo atveju, manau, mes tai darysime, – teigė administracijos vadovas.

Pasak jo, viešuoju transportu jau dabar judėjimas vyksta minimaliai, o nuo rytojaus, visi tarpmiestiniai, priemiesčių ir miesto maršrutai stabdomi. Taip pat nuo rytojaus planuojama pradėti viešųjų erdvių dezinfekciją, tam nukreipiant miesto tvarkymui skiriamas lėšas.

– „Dunokai“ ir Tauragės butų ūkis turi gavę licencijas dezinfekcijai. Planuojame, kad butų ūkis imsis laiptinių, o „Dunokai“ dezinfekuos viešąsias erdves. Tos lėšos, už kurias pirkdavome viešųjų erdvių, parkų ir t.t. tvarkymo ir priežiūros paslaugas, dabar bus nukreiptos dezinfekcijai, – teigė M. Petraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.