BMW gamintojų subtilybės: automobilių pardavė mažiau, o užsidirbo – daugiau

Vokietijos automobilių gamintoja BMW pranešė, kad bendrovės grynasis pelnas tik nežymiai sumažėjo, palyginti su 2019 metų pirmojo ketvirčio lygiu.

Vokietijos automobilių gamintoja BMW pranešė, kad bendrovės grynasis pelnas tik nežymiai sumažėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vokietijos automobilių gamintoja BMW pranešė, kad bendrovės grynasis pelnas tik nežymiai sumažėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2020, 11:48 AM

Sausio–kovo mėnesiais BMW pardavė 21 proc. mažiau automobilių (477 tūkst.), palyginti su atitinkamu laikotarpiu prieš metus, nors pajamos sumenko vos 2,4 proc. iki 574 mln. eurų.

Šiuo metu bendrovė „palaipsniui didina produkciją, atsižvelgdama į kiekvienoje rinkoje vyraujančią paklausą“, – pareiškė generalinis direktorius Oliveris Zipse ir pridūrė, kad „absoliutus prioritetas šioje situacijoje yra teikiamas likvidumui“.

Miunchene įsikūrusi grupė sumažino planuotas 2020 metų investicijas nuo beveik 6 mlrd. eurų iki „mažiau nei 4 mlrd.“ eurų, pridūrė O. Zipse.

„Atsižvelgdami į dabartinę situaciją, atidėsime tam tikrus projektus arba juos peržiūrėsime“, – teigė BMW vadovas.

Antradienį gamintoja sumažino savo finansines prognozes, kadangi koronaviruso krizė trunka ilgiau, nei tikėtasi iš pradžių.

Bendrovė skaičiuoja, kad pardavimai šiais metais „ženkliai sumažės“, palyginti su 2019-aisiais, todėl pajamos turėtų „sumenkti, ypač pirmąjį pusmetį“.

Grupės automobilių segmento pelno marža greičiausiai sumažės 0–3 proc., o ne 2–4 proc., kaip buvo prognozuojama anksčiau.

„Dėl neapibrėžtumo, susijusio su koronaviruso plitimu pasaulyje ir pandemijos pasekmėmis, sunku pateikti tikslias prognozes“, – teigė BMW.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.