Mažėjant automobilių pardavimams, „Volkswagen“ vėl stabdo dalį gamybos Beveik nebėra kur laikyti naujų pagamintų automobilių

Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ planuoja vėl sustabdyti ką tik atidarytas gamybos linijas, rodo vidinis įmonės pranešimas, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ planuoja vėl sustabdyti ką tik atidarytas gamybos linijas.<br>T.Bauro nuotr.
Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ planuoja vėl sustabdyti ką tik atidarytas gamybos linijas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2020, 2:16 PM, atnaujinta May 15, 2020, 11:43 AM

Bendrovės būstinėje Volfsburge dvi surinkimo linijos bus visiškai uždarytos, o vienoje bus sutrumpintos darbo valandos, sakoma bendrovės darbuotojams paskelbtame pranešime.

Gamybos sustabdymas pirmiausia paveiks modelius „Golf“ ir „Tiguan“.

Kilus koronaviruso pandemijai ir dėl karantino sustabdžius gamybą, „Volkswagen“ tik balandžio mėnesio pabaigoje ją vėl atnaujino.

Ganybos linijų sustabdymas skirtas „lanksčiai suderinti gamybą su numatomais rinkos svyravimais“, teigė personalo vadovas Arne‘as Meiswinkelas.

Dėl su pandemija susijusių apribojimų kovo ir balandžio mėnesiais Europoje automobilių pardavimai krito iki žemiausio istorijoje lygio.

Balandžio pabaigoje „Volkswagen“ darbo tarybos pirmininkas Berndas Osterlohas perspėjo, kad „klientai tiesiog nėra suinteresuoti pirkti automobilių“, ir teigė, jog beveik nebėra kur laikyti naujų pagamintų automobilių.

Grupės užsakymų knyga yra tikra „tragedija“, pridūrė B. Osterlohas.

Trečiadienį „Moody's“ sumažino savo prognozę pasaulinei automobilių rinkai ir prognozavo, kad 2020 metais pardavimai susitrauks 20 procentų. Buvo tikimasi, kad Europos rinka sumenks 30 proc., o JAV rinka – 25 procentų.

Visgi Kinijos rinkai prognozuojama geresnė padėtis.

Šaltiniai teigė AFP, kad „Volkswagen“ gamyklos Europoje šiuo metu dirba nuo 35 iki 50 proc. pajėgumų ir kad maždaug 35 tūkst. darbuotojų vis dar dirba trumpesnį darbo laiką.

Gamybos apimtys nemažinamos

Naujienų agentūrai AFP pranešus, kad Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ planuoja vėl sustabdyti dvi neseniai atidarytas gamybos linijas, o vienoje jų sutrumpinti darbo valandas, bendrovė pranešė nestabdanti veiklos ir ketinanti ją tęsti planuota apimtimi.

Pasak bendrovės, dabartinių pajėgumų buvo tikimasi jau balandžio 20 dieną atnaujinant gamybą, kuri nuo to laiko nebuvo mažinama.

Bendrovė priminė, kad veiklą pradėjo atnaujinti balandžio pabaigoje, kai pradėtas švelninti dėl koronaviruso pandemijos įvestas karantinas.

Atnaujinant gamybą, pasak bendrovės, atsižvelgta į reikalingų dalių prieinamumą, Vokietijos ir Europos valstybių reikalavimus, pardavimų prognozes bei pasikeitusius gamyklų veikimo režimus.

Taip pat bendrovė pabrėžė, kad, kaip ir anksčiau, svarbiausią prioritetą skiria savo darbuotojų sveikatos apsaugai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.