Ilgai laukta gera žinia: prie Kauno klinikų tilps keli šimtai automoblių

Prie Kauno klinikų prasidėjo ilgai lauktos naujos daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės statybos. Joje tilps 300 mašinų. Prie gydymo įstaigos bus įkurtos ir dar trys aikštelės automobiliams.

Prie Kauno klinikų greta Sukilėlių prospekto prasidėjo daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės statybos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prie Kauno klinikų greta Sukilėlių prospekto prasidėjo daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės statybos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2020, 6:14 PM

Kauno klinikų darbuotojai ir lankytojai nuolat susiduria su problema, kur palikti automobilius, nes šios gydymo įstaigos teritorijoje veikia tik viena nedidelė aikštelė. Dėl to automobiliais būdavo užstatytos visos aplink klinikas esančios gatvės.

Birželį prie Kauno klinikų greta Sukilėlių prospekto pagaliau prasidėjo naujos daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės statybos. Apie jų svarbą kalbos netilo daug metų.

Kauno klinikų projektų vadovas Povilas Ruginis sakė, kad 3 aukštų pastatas bus 9 tūkstančių kvadratinių metrų ploto. Automobilius bus galima laikyti dar ir ant stogo. Iš viso aikštelėje tilps 300 transporto priemonių. Bus vietų neįgaliesiems ir elektroautomobiliams. Veiks liftas.

Į pastatą bus galima įvažiuoti iš Kauno klinikų teritorijos arba iš Sukilėlių prospekto.

„Bus įrengta elektroninė numerių nuskaitymo sistema, tad mokėti reikės už tiek laiko, kiek automobilis aikštelėje stovės.

Manome, kad tai nekainuos brangiau, nei dabar Kauno savivaldybė yra apmokestinusi automobilių stovėjimą gatvėse prie klinikų“, – sakė P.Ruginis.

Ši aikštelė turėtų būti baiga statyti kitų metų antrąjį ketvirtį.

Įrengti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę įrengimas kainuos 2,6 milijono eurų.

Bet tai ar ne visos naujienos. Klinikų teritorijoje arčiau Traumų ir skubios pagalbos centro numatyta įrengti dar tris antžemines paprastas asfaltuotas aikšteles. Jos bus 151, 54 ir 154 vietų.

Pirmosios dvi bus įrengtos iki rudens. Trečioji – šių metų pabaigoje arba kitų metų pavasarį.

300

Tiek transporto priemonių tilps naujoje aikštelėje prie Kauno klinikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.