Jau surinkta 1,5 mln. eurų taršių automobilių mokesčio

Lietuvoje nuo liepos 1 dienos įsigaliojus taršių automobilių mokesčiui, į valstybės biudžetą jau surinkta 1,5 mln. eurų.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sniegė Balčiūnaitė, BNS

Jul 22, 2020, 5:22 PM

„Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas sako, kad per pirmas dvi savaites Lietuvoje pirmą kartą įregistruota 8 tūkst. transporto priemonių, dar tiek pat – pakeitusių savininką.

„Surinkta 1,5 mln. eurų mokesčio“, – Seimo Aplinkos apsaugos komitete trečiadienį sakė S. Šuminas.

Pasak jo, vidutinis įregistruotų automobilių išmetamo CO2 kiekis siekė nuo 150 iki 180 gramų kilometrui. Jų savininkams teko sumokėti vidutiniškai 90-150 eurų taršos mokesčio.

Automobilių registracijos mokestis mokamas, kai išmetamo CO2 kiekis viršija 130 gramų kilometrui. Priklausomai nuo CO2 emisijos ir degalų rūšies, mokestis gali siekti nuo 13 iki 510 eurų.

Dėl mokesčio Seime buvo apsispręsta dar 2019-ųjų gruodį, priėmus į Motorinių transporto priemonių registracijos mokesčio įstatymą. Iš pradžių buvo planuota, kad jis įsigalios 2020-ųjų sausį, vėliau jo data nukelta iki liepos 1-osios, siekiant suteikti daugiau laiko pasiruošimui administruoti mokestį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.