Sunkmetis viešajam transportui – buvusiam keleivių skaičiui ir maršrutams susigrąžinti gali prireikti kelerių metų

Karantino metu viešojo transporto keleivių skaičius itin sumažėjo. VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinasis direktorius Andrius Samuilovas tikino, jog iki pandemijos buvusiam keleivių skaičiui ir maršrutams susigrąžinti gali prireikti net kelerių metų.

Karantino metu viešojo transporto keleivių skaičius itin sumažėjo.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Karantino metu viešojo transporto keleivių skaičius itin sumažėjo.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Karantino metu viešojo transporto keleivių skaičius itin sumažėjo.<br>E.Jankausko nuotr.
Karantino metu viešojo transporto keleivių skaičius itin sumažėjo.<br>E.Jankausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vaiva Makarauskaitė, www.ve.lt

2021-03-18 09:34

Paskelbus naujausias karantino tvarkos priemones, nuo kovo 15 d. viešajame transporte jau leidžiama užimti ne tik sėdimas, bet ir stovimas vietas, laikantis ne mažesnio kaip 1 metras atstumo. Salone prašoma pasirinkti mažiau užpildytą vietą, vengti sėdėti ar stovėti veidu į veidą su kitais žmonėmis, dezinfekuoti rankas bei taisyklingai dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes.

Pasak A. Samuilovo, karantino metu vis daugiau žmonių už keliones ėmė atsiskaityti naudodamiesi elektroniniu bilietu, nes tai ne tik saugesnis, bet ir pigesnis būdas.

„Pastebime, jog pasikeitė keleivių įpročiai ir vis mažiau žmonių perka viso mėnesio viešojo transporto bilietą. Didžioji dalis keleivių dabar perka dienos arba kelių dienų bilietus.

Taip pat džiaugiamės, jog karantino metu keleiviai atrado mūsų programėlę ir naudoja elektroninius bilietus“, – pasakojo laikinasis direktorius.

Pirmojo karantino metu keleivių buvo daugiau nei antrojo, bet ryškesnį keleivių srauto padidėjimą transportininkai pastebėjo tik vasario pabaigoje.

„Keleivių srauto padidėjimą jaučiame jau nuo vasario pabaigos. Įdomu tai, kad kaip tik nuo tada, kai atsidarė kirpyklos ir grožio salonai. Nesakome, jog būtent dėl to padidėjo keleivių skaičius, bet tikriausiai tai yra susiję.

Pastarąsias tris savaites, nežymiai pasvyruodami, mūsų keleivių srautai nusistovėjo. Darbo dieną dabar vežame 52-56 procentus ikipandeminio keleivių skaičiaus – 35-38 tūkstančius“, – tikino A. Samuilovas.

Jis priminė, kad vadovautis stotelėse esančiais popieriniais tvarkaraščiais kol kas dar nereikėtų, nes šiuo metu yra nuolat stebimi kelionių pokyčiai reisuose ir pagal tai koreguojami tvarkaraščiai. Tikslią informaciją galima rasti švieslentėse ir internete bei programėlėje „Trafi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.