Viešojo transporto keliones planuojantieji iš anksto išvengs nepatogumų

Nuo rugpjūčio 1 dienos autobusų ir troleibusų keleivių Kaune lauks naujovės – modernūs komposteriai ir patobulinta bilietų sistema. Kad ir kiek naudotųsi viešojo transporto paslaugomis, nuo šiol kauniečiai savo kelionėms per kalendorinį mėnesį neišleis daugiau negu kainuoja mėnesinis bilietas. „Kauno autobusų“ atstovai siūlo pokyčiams pasiruošti iš anksto ir apsisaugoti nuo galimų nepatogumų.

Kad ir kiek naudotųsi viešojo transporto paslaugomis, nuo šiol kauniečiai savo kelionėms per kalendorinį mėnesį neišleis daugiau negu kainuoja mėnesinis bilietas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kad ir kiek naudotųsi viešojo transporto paslaugomis, nuo šiol kauniečiai savo kelionėms per kalendorinį mėnesį neišleis daugiau negu kainuoja mėnesinis bilietas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Keleiviai, norintys įsigyti terminuotus aktyvuojamus bilietus, jais papildyti korteles gali iki liepos 14 dienos imtinai.
Keleiviai, norintys įsigyti terminuotus aktyvuojamus bilietus, jais papildyti korteles gali iki liepos 14 dienos imtinai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2021, 6:00 PM

Rugpjūčio 1-ąją – nauji komposteriai

Nuo rugpjūčio 1 dienos Kauno miesto viešojo transporto keleiviai elektroninio bilieto korteles glaus prie naujų komposterių, tačiau pats žymėjimas išliks nepakitęs.

Svarbiausia, keleiviai gali likti ramūs, nes visos senos galiojančios kortelės veiks ir naujoje sistemoje. Į ją bus perkeltos visos galiojančios kortelės, jose turėtos piniginės lėšos ir aktyvuoti terminuotieji bilietai. Keleiviai ir toliau galės jais naudotis.

Jei kortelėje turite galiojantį terminuotą bilietą, priglaudus ją prie komposterio, pažymėsite terminuotąjį, o ekrane pasirodys bilieto galiojimo data. Jei terminuotojo neturite, komposteris nuskaičiuos vienkartinio bilieto kainą ir apie tai praneš dideliame žaliame ekrane.

Jeigu nei galiojančio terminuoto bilieto, nei pinigų kortelėje neturėjote, raudoname komposterio ekrane išvysite žinutę „Nepakanka lėšų“. Tokiu atveju būkite pasiruošę lygią grynų pinigų sumą įsigyti popierinį bilietėlį iš vairuotojo.

Neviršys nustatytos kainos

Keleiviams, kurie kalendorinio mėnesio laike pažymės vienkartinių bilietų už mėnesinio bilieto vertę, likusias dienas iki mėnesio pabaigos visi pažymėti vienkartiniai bilietai kainuos 0 centų, t. y. važiavimas bus nemokamas.

Paprastai tariant, tarkime, jei per pirmas kelias rugpjūčio savaites jūsų pažymėtų bilietėlių bendra suma pasieks mėnesinio bilieto kainą, tai visos kitos kelionės viešuoju transportu per likusį laiką iki pat mėnesio galo nieko daugiau nekainuos. Būtent taip veikia ir išmaniosios programėlės „Žiogas“ bilietų skaičiavimo sistema.

Tačiau svarbu atminti, jog bet tokiu atveju elektroninio bilieto kortelę būtina glausti prie komposterio, pažymint ją kiekvienąkart vos tik įlipus į autobusą ar troleibusą.

Paskutinės dienos įsigyti

Keleiviai, norintys įsigyti terminuotus aktyvuojamus bilietus, jais papildyti korteles gali iki liepos 14 dienos imtinai. Nuo liepos 15 d. šiais bilietais platinimo punktai nebeprekiaus. Nebus prekiaujama ir mėnesiniais darbo dienų bilietais.

Tiesa, terminuotuosius mėnesinius bilietus (rugpjūčio mėnesiui), kurių nereikia aktyvuoti, galima į korteles papildyti iki liepos mėnesio pabaigos. Vėliau elektroninio bilieto korteles bus galima papildyti tik piniginėmis lėšomis, kuriomis keleiviai atsiskaitys už kiekvieną kelionę atskirai.

Nuo rugpjūčio 1 dienos platinimo punktuose jau bus galima įsigyti naujo pavyzdžio korteles „Žiogas“. Įprastuose platinimo punktuose tiek naujas, tiek senas korteles galėsite papildyti tik pinigais.

Neaktyvuoti bilietai – neperkeliami

Keleiviai, iki šiol neaktyvavę savo turimų aktyvuojamų terminuotųjų bilietų, galės aktyvuoti juos viešajame transporte tik iki liepos 31 dienos. Vėliau neaktyvuoti tokie bilietai į naująją sistema nebus perkelti.

Būsimi naujieji komposteriai neturės mygtukų, todėl terminuotųjų bilietų aktyvuoti paprasčiausiai neliks galimybės.

Nesuspėjusieji aktyvuoti šių terminuotųjų bilietų iki liepos 31 d. turės galimybę susigrąžinti sumokėtą bilieto kainą. Tačiau tam reikės iš anksto sutartu laiku atvykti į kauniečių aptarnavimo centrą „Mano Kaunas“ (Statybininkų g. 3), pateikti kortelę ir jos PIN kodą bei užpildyti atitinkamą prašymą. Pinigai už neaktyvuotą bilietą per 14 dienų bus sugrąžinti į keleivio nurodytą banko sąskaitą.

Daugiau informacijos apie viešojo transporto bilietų pokyčius ir naujoves galima rasti internete www.kvt.lt arba paskambinus į „Mano Kaunas“ nemokamu telefonu 8 800 20000.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.