Kauno pilies žiedo remontas artėja į pabaigą: numatytos eismo naujovės

Pavasarį pradėjus remontuoti svarbią susisiekimo arteriją – Kauno pilies žiedą vairuotojai dėl remonto darbų patyrė daug nepatogumų, todėl nekantriai laukia jų pabaigos.

Žiedo remonto darbai eina į pabaigą. Transportas juo galės važiuoti rugsėjį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žiedo remonto darbai eina į pabaigą. Transportas juo galės važiuoti rugsėjį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Pakalniškis.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Pakalniškis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 30, 2021, 2:34 PM

Gegužės mėnesį pradėjus remontuoti Kauno pilies žiedą ir jo prieigas Kauno savivaldybės atstovai žadėjo, kad darbai baigsis iki rudens. Ar šis pažadas bus ištesėtas?

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikino, kad darbai vyksta pagal planą ir iki rugsėjo 1-osios žiedu jau galės važiuoti transportas.

„Darbų metu žiedinėje Jonavos ir Šauklių gatvių sankryžoje ir jos prieigose buvo pakeistos požeminės komunikacijos, atnaujintas troleibusų kontaktinis tinklas, apšvietimas, jau paklota ir nauja asfalto danga“, – sakė A.Pakalniškis.

Tuo pat metu buvo uždarytas ir prie sankryžos esantis P.Vileišio tiltas. Jis taip pat buvo remontuojamas ir atnaujinimo darbai eina į pabaigą.

Po rekonstrukcijos eismo dalyviai turės priprasti prie naujos tvarkos, nes daugiau dėmesio bus skiriama viešajam transportui.

„Vykdant rekonstrukcijos darbus papildoma eismo juosta bus įrengta Šauklių gatvėje – ji bus skirta tik viešajam transportui, todėl dabar naikinama įvaža ties viešojo transporto Kauno pilies stotele. Taip viešasis transportas turėtų kur kas sklandžiau įsilieti į bendrą eismo srautą“, – sakė A.Pakalniškis.

Eismo naujovės numatytos ir Šv.Gertrūdos bei Gimnazijos gatvių sankryžoje. Šioje vietoje posūkis į dešinę Karaliaus Mindaugo prospekto kryptimi bus susiaurintas nuo dviejų iki vienos eismo juostos, įrengta nereguliuojama pėsčiųjų perėja.

„Neliks ir išvažos šalia žemės sklypo Jonavos g. 16. Ten paliekama tik įvaža. Šis sprendimas priimtas dėl pėsčiųjų saugumo, nes taip sudaroma siauresnė eismo juosta, kurią reikia pereiti“, – aiškino A.Pakalniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.