Surado būdą, kaip negadinti upių krantų: projektui skirta virš 80 tūkst. eurų

Savivaldybės politikai Teritorijų ir kaimo reikalų komitete vienbalsiai pritarė sprendimo projektui „Vandens transporto priemonių nuleidimo vietų įrengimas Šilutės rajono savivaldybės teritorijoje“.

Tokiam projektui, kad būtų pastatytos Mingės ir Uostadvario kaimuose vandens transporto nuleidimo aikštelės.<br>www.silutesnaujienos.lt nuotr.
Tokiam projektui, kad būtų pastatytos Mingės ir Uostadvario kaimuose vandens transporto nuleidimo aikštelės.<br>www.silutesnaujienos.lt nuotr.
Mingė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mingė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sigitas Grinčinaitis, www.silutesnaujienos.lt

Oct 13, 2021, 9:41 AM

Tokiam projektui, kad būtų pastatytos Mingės ir Uostadvario kaimuose vandens transporto nuleidimo aikštelės – slipai į Minijos ir Atmatos upes, parama skirta ir iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos.

Statyti vandens transporto nuleidimo aikšteles kasmet darosi vis labiau būtina, nes nemažai atvyksta į mūsų kraštą žvejų mėgėjų, kurie atsiveža ir savo vandens transporto priemones. Daugelis jų pavargsta ieškoti slipų ir dažnai valtis nuleidžia patogesnėse, bet netinkamose vietose. Taip gadindami upių krantai.

Planavimo ir plėtros skyriaus Viešojo administravimo institucijos specialistė Karolina Bernotienė informavo, kad Šilutės savivaldybės administracija 2021 m. birželio mėn. pateikė paraišką slipų statybos finansavimui gauti.

Finansavimas skirtas šiemet rugpjūčio 31 d. LR Aplinkos apsaugos ministro įsakymu. Projektui įgyvendinti numatyta 81 069,14 eurų (100 proc.), iš jų 50 tūkst. eurų (61,67 proc.) yra Aplinkos apsaugos rėmimo programos lėšos, o 31 069,14 eurų. (38,33 proc.) – Šilutės savivaldybės administracijos biudžeto lėšos.

Pasak K. Bernotienės, vietas slipų statybai padėjo parinkti Nemuno deltos regioninio parko specialistai. Juk jie geriausiai žino, kur žvejams mėgėjams yra patogiausia nuleisti savo valtis ir katerius. Todėl būtina pagerinti jiems sąlygas, kad nebūtų gadinami upių krantai ir vandens transporto nuleidimas būtų saugus.

Savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis teigė, kad šalia slipų bus aptvarkyta aplinka, įrengtos automobilių su vežimėliais stovėjimo aikštelės.

Komiteto politikai jau žino, kad praėjusiais metais buvo pastatyta viena vandens transporto nuleidimo aikštelė Atmatos upės pradžioje. Tad jie klausė, kiek dar slipų reikėtų, kad žvejai mėgėjai būtų patenkinti jiems skirta infrastruktūra?

Pasak V. Pozingio, mūsų krašto upėse dar reikėtų apie 8–9 vandens transporto nuleidimo aikštelių. Jo teigimu, yra džiugu, kad Aplinkos apsaugos ministerijos specialistai suprato, kur tokie įrengimai yra labiau pageidaujami, ir skiria paramą slipams įrengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.