Šalia „Via Baltica“ panaikinti tualetai vairuotojams tapo galvos skausmu: pradėjo tuštintis kapinių prieigose

Prieš keletą savaičių „Rinkos aikštė“ publikavo straipsnį apie tai, kad Truskavos seniūnijoje šalia „Via Baltica“ panaikinti tualetai gyventojams tapo galvos skausmu – pakeleiviai ėmė lengvintis kapinių prieigose. Į šį straipsnį sureagavo ir tualetus nugriovusi Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuri pažymėjo, jog tualetus griauti buvo būtina, nes nebebuvo jokios galimybės užtikrinti net minimalių higienos reikalavimų.

Truskavos seniūnijoje šalia „Via Baltica“ panaikinti tualetai gyventojams tapo galvos skausmu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Truskavos seniūnijoje šalia „Via Baltica“ panaikinti tualetai gyventojams tapo galvos skausmu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gyventojai skundėsi, kad buvo panaikintas viešasis tualetas.<br>www.rinkosaikste.lt nuotr.
Gyventojai skundėsi, kad buvo panaikintas viešasis tualetas.<br>www.rinkosaikste.lt nuotr.
Gyventojai skundėsi, kad buvo panaikintas viešasis tualetas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Gyventojai skundėsi, kad buvo panaikintas viešasis tualetas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

2021-11-13 09:07

Kreipėsi ne kartą

Priminsime, jog į „Rinkos aikštę“ ne kartą kreipėsi Truskavos miestelio kapines lankantys žmonės. Jie skundėsi, kad buvo panaikintas viešasis tualetas prie kapinių esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Čia gamtinius reikalus atlikdavo ir pailsėti sustoję vairuotojai, ir kapines aplankyti atvykę svečiai.

Tuomet tiek vairuotojai, tiek svečiai buvo priversti kulniuosi į netoliese – autobusų stotelėje kelio „Via Baltica“ pašonėje, esantį tualetą. Kad ir tekdavo paėjėti, tačiau vis geriau nei nieko.

Pastatė seniūnija

Tačiau visai neseniai ir šis tualetas buvo nušluotas nuo žemės paviršiaus – jis buvo išardytas ir išvežtas.

Tuomet tiek vairuotojų, tiek kapinių lankytojų ar svečių tualetu tapo šalia kapinių esantis miškelis ir net kapinių prieigos.

Truskavos seniūnija ėmėsi spręsti šią problemą ir automobilių stovėjimo aikštelėje šalia kapinių pastatė du biotualetus.

Buvo būtina

Į šį straipsnį sureagavo ir tualetus nugriovusi Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuri pažymėjo, jog tualetus griauti buvo būtina, nes nebebuvo jokios galimybės užtikrinti net minimalių higienos reikalavimų.

„Minimoje vietoje buvo nugriauti du tualetai (poilsio aikštelėje ir šalia aikštelės, prie sustojimo), nes jie buvo visai nusidėvėję, todėl nebebuvo jokios galimybės užtikrinti net minimalių higienos reikalavimų.

Poilsio aikštelėje jau yra savivaldybės pastatytas tualetas. Be to, nuo Truskavos artimiausi tualetai yra degalinės aikštelėse už 12 km (Ramygaloje) į Panevėžio pusę ir už 33 km į Kauno pusę (Saviečiuose). Šiuo metu kelyje A8 esamas tualetų kiekis yra pakankamas“, – komentavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus komunikacijos vadybininkas Evaldas Tamariūnas.

Atlieka skaičiavimus

Lietuvos automobilių kelių direkcija sudarė Viešųjų tualetų įrengimo poilsio ir automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose valstybinės reikšmės keliuose, prioritetinę eilę.

Eilėje minima, kad kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai visgi planuojamas statyti dar vienas viešasis tualetas, tačiau pažymima, kad tualetų kiekvienoje stotelėje tikrai nebus.

„Prie kiekvienos autobusų stotelės statyti tualetus būtų netikslinga. Tualetai valstybinės reikšmės keliuose bus įrengiami pagal prioritetines eiles, kurios skelbiamos viešai.

Minėta eilė sudaroma pagal specialiai parengtą metodiką, kurioje atsižvelgiama į tokius kriterijus, kaip aikštelės vieta (balų rodiklį lemia valstybinės reikšmės kelio svarba (magistralinis, krašto ar rajoninis), kelio vidutinis metinis paros eismo intensyvumas, aikštelės plotas ir kt.“, – pažymėjo E. Tamariūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.