Pasirašyta sutartis dėl modernios Jurbarko autobusų stoties – bus integruotos ir išmaniosios technologijos

Žengtas svarbus žingsnis naujos Jurbarko autobusų stoties statybos pradžios link – pasirašyta 1710498,89 Eur (su PVM) vertės sutartis su viešųjų pirkimų konkursą laimėjusiu rangovu. Jurbarko autobusų stoties pastato (Vydūno g. 1) ir teritorijos (Vydūno g. 7) rekonstravimo darbus vykdys UAB „Rolginta“. Darbai bus atliekami pagal UAB „PA Group“ parengtą techninį projektą, kuris užsakovams ir visuomenei buvo pristatytas praėjusių metų liepą. Darbus pradėti planuojama artimiausiu metu, o užbaigti tikimasi per 16 mėnesių.

Naujoji autobusų stotis bus statoma Europos Sąjungos bei Savivaldybės biudžeto lėšomis.
Naujoji autobusų stotis bus statoma Europos Sąjungos bei Savivaldybės biudžeto lėšomis.
Naujoji autobusų stotis bus statoma Europos Sąjungos bei Savivaldybės biudžeto lėšomis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujoji autobusų stotis bus statoma Europos Sąjungos bei Savivaldybės biudžeto lėšomis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

www.jurbarkosviesa.lt

Dec 27, 2021, 3:32 PM, atnaujinta Dec 27, 2021, 4:04 PM

„Šis objektas – vienas trijų stambių projektų, kurie yra sudėtinė strategijos „Taurage +“ dalis, įgyvendinama kartu su Šilalės, Pagėgių, Tauragės rajonų savivaldybėmis, siekiant skatinti tvarų judumą, suteikti galimybę gyventojams judėti regiono viduje, patogiai ir lengvai pasiekti darbo vietas bei vietas, kuriose gyventojams teikiamos viešosios paslaugos. Tam, kad gautume finansavimą stoties statybai, teko nueiti ilgą kelią.

Ne vienerius metus laukėme šios dienos, todėl tikiuosi, kad darbų eiga bus sklandi ir turėsime modernią bei šiuolaikišką autobusų stotį, kuri bus pritaikyta ir negalią turintiems žmonėms. Pagerės sąlygos keleivius aptarnaujančioms darbuotojoms, išsiplės siuntų priėmimo-perdavimo patalpos, numatyta patalpa vairuotojų poilsiui.

Tikiuosi, kad nauja autobusų stotis bus patraukli ne tik vietos gyventojams, bet ir miesto svečiams bei turistams“, – sako Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

Naujoji autobusų stotis bus statoma Europos Sąjungos bei Savivaldybės biudžeto lėšomis. Įgyvendinant šį projektą bus nugriautas esamas ir pastatytas modernus stačiakampio formos pastatas, kuriame bus įrengta moderni, aplinkai draugiška šildymo vėdinimo sistema.

Ant stogo įrengtos saulės baterijos, laikrodis. Pastato ir teritorijos apšvietimas bus valdomas išmaniosiomis technologijomis – reaguos į judesio ir šilumos šaltinius.

Stoties viduje numatyta komercinė salelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.