Atskleidė, kas šiuo metu su degalais vyksta Ukrainoje: ragina kuo greičiau panaikinti visus mokesčius

Ukrainos eksperto teigimu, vyriausybė turi panaikinti visus degalų mokesčius, kad išvengtų jų trūkumo. Konsultacinės bendrovės „A-95“ ekspertas Sergejus Kujunas papasakojo apie degalų padėtį Ukrainoje.

Ukrainos eksperto teigimu, vyriausybė turi panaikinti visus degalų mokesčius, kad išvengtų jų trūkumo.<br>www.unsplash.com nuotr.
Ukrainos eksperto teigimu, vyriausybė turi panaikinti visus degalų mokesčius, kad išvengtų jų trūkumo.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 10:58 AM

Pasak jo, naftos kaina pasiekė 140 JAV dolerių už barelį, t. y., 40 proc. daugiau nei prieš karą. Naftos produktai biržose pabrango proporcingai.

„Skambinau Ukrainos ir Europos prekybininkams ir skaičiavau gamybos sąnaudas. Jei laikysimės dabartinio ministrų kabineto nustatyto degalinių prekybinio antkainio, jis bus 48–50 grivinų už litrą. Yra ir kita galimybė: degalai tiesiog išnyks. Jie paprasčiausiai nustos juos tiekti“, – rašė jis savo feisbuko puslapyje.

Pasak S.Kujuno, vyriausybė turi panaikinti visus degalų mokesčius – PVM ir akcizą. Taip pat būtina keisti valstybės reguliavimo formulę, nes ji buvo įvesta prieš karą ir neatitinka dabartinio gyvenimo realijų.

Šiuo atveju ekspertas mano, kad, atsižvelgiant į dabartines naftos kainas, benzino ir dyzelino kainas galima išlaikyti 34–37 grivinų už litrą.

„Taip, prisideda biudžeto nuostoliai, tačiau kitos išeities tiesiog nėra. Tačiau tai nėra svarbiausia. Dabar svarbiausia užpildyti rinką. Tam turi būti užtikrintas elementarus tiekimo ekonomiškumas, be to, ne tik Ukrainos, bet ir užsienio tiekėjams“, – sakė jis.

P.Kujunas pabrėžė, kad naujoji degalų tiekimo logistika yra daug brangesnė nei iš Rusijos ir Baltarusijos, todėl rinką užpildyti gali tik verslo paskatos.

Išversta pagal www.unian.net.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.