Penktas kartas nemeluos? Panevėžys naują autobusų stotį tikisi turėti kitąmet

Panevėžio savivaldybė penktą kartą ieško, kas suprojektuotų ir pastatytų naują autobusų stotį. Šią savaitę ji paskelbė 6 mln. eurų vertės rangovo konkursą.

Nutriušusi Panevėžio autobusų stotis jau seniai pelnė Aukštaitijos sostinės gėdos titulą.<br>lrytas.lt fotomontažas
Nutriušusi Panevėžio autobusų stotis jau seniai pelnė Aukštaitijos sostinės gėdos titulą.<br>lrytas.lt fotomontažas
Stoties projektui Panevėžio miesto savivaldybė pritarė dar pernai kovą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Stoties projektui Panevėžio miesto savivaldybė pritarė dar pernai kovą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 13, 2022, 9:52 AM

Savivaldybės administracijos vadovas Tomas Jukna sako, kad rangovų susidomėjimas yra, tačiau pasiūlymai būdavo per brangūs. Dar pernai savivaldybė skaičiavo, kad visa projekto vertė sieks daugiau nei 3 mln. eurų.

„Nepavyksta tinkamo pasiūlymo gauti, kiekvieną kartą didėja rangovų pasiūlyta kaina. Šį kartą perskaičiavome ją pagal naujausias aktualijas ir manome, kad pavyks nupirkti“, – BNS sakė T.Jukna.

Savivaldybė tikisi gauti dalį finansavimo iš Europos Sąjungos, tačiau jei nepavyktų, ketina visas išlaidas padengti pati. Darbus tikimasi pradėti vasarą, o baigti iki kitų metų pabaigos.

T.Juknos teigimu, naujoji stotis bus miesto centre, šalia senosios, kuri toliau veiks, kol bus statoma nauja, vėliau senasis stoties pastatas bus sutvarkytas ir pritaikytas visuomenės poreikiams.

„Pastačius naują stotį veikla persikeltų į ją ir tik tada senosios stoties teritorija būtų tvarkoma ir pritaikoma bendruomenei. Toje teritorijoje atsirastų parkas, pastatas pritaikytas bus bendruomenei ir visuomeninei veiklai“, – teigė T.Jukna.

„Nauja stotis bus moderni, šiuolaikiška su visomis elektroninėmis galimybės planuoti atvykimo ir išvykimo laikus, nauju krovinių terminalu, kuris būtų pritaikytas siuntų gabenimui autobusais. Pati stotis antžeminė, o po ja – požeminė automobilių stovėjimo aikštelė“, – pasakojo jis.

Stoties projektui Panevėžio miesto savivaldybė pritarė dar pernai kovą. Pagal 2020 metų vasarį pasirašytą sutartį naujos stoties techninį projektą parengė sklypą ir prekybos centrą šalia dabartinės autobusų stoties valdanti bendrovė „Baltisches Haus“. Įmonė įsipareigojo prižiūrėti statybą, o jos paramos suma – 123 tūkst. eurų.

2018-ųjų pradžioje miesto politikai buvo patvirtinę kitą pasiūlymą – pasirašyti su „Baltisches Haus“ investicinę sutartį, pagal kurią bendrovė būtų už 700 tūkst. eurų suprojektavusi ir pastačiusi stotį, o mainais už tai savivaldybė įmonei planavo perduoti automobilių aikštelę. Tačiau sprendimą sukritikavo teisėsauga ir jis liko neįgyvendintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.