Su senu „lavonėliu“ užtraukė rajonui gėdą

Gyventojai pagal išgales aukoja Ukrainai pinigus, perka naujus daiktus, drabužius ar maisto. O štai jau pagarsėjęs Rokiškio autobusų parko direktorius Antanas Taparauskas buvo sumanęs iš to pasipelnyti. Vadovas būtų nušovęs du zuikius iš karto – atsikratęs metalo laužui tinkamo autobuso ir dargi pinigų gavęs, bet kad vėliau žiauriai apsijuokė.

Rokiškio autobusų parko direktorius Antanas Taparauskas buvo sumanęs pasipelnyti.<br>lrytas.lt fotomontažas
Rokiškio autobusų parko direktorius Antanas Taparauskas buvo sumanęs pasipelnyti.<br>lrytas.lt fotomontažas
Rokiškio autobusų parko direktorius Antanas Taparauskas buvo sumanęs pasipelnyti.<br>www.panskliaustas.lt nuotr.
Rokiškio autobusų parko direktorius Antanas Taparauskas buvo sumanęs pasipelnyti.<br>www.panskliaustas.lt nuotr.
A.Taparauskas<br>www.panskliaustas.lt nuotr.
A.Taparauskas<br>www.panskliaustas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Panevėžio kraštas"

Mar 16, 2022, 3:31 PM, atnaujinta Mar 17, 2022, 12:33 PM

Keitė diržus, oro filtrą

Kraujuojančios Ukrainos fone Rokiškį sudrebino skandalas dėl Lvove sugedusio jų miesto autobuso. Šią senieną rajono Autobusų parkas, vadovaujamas socialdemokrato Antano Taparausko, pardavė pagalbą ukrainiečiams teikiantiems geradariams, bet šis pakeliui sustojo.

Apie tai savo feisbuko paskyroje vaizdo įrašu pranešė tinklaraštininkas Ivanule drift, arba Gediminas Ivanauskas. Jis nuolat skelbia apie tai, kokios pagalbos pastaruoju metu labiausiai reikia ukrainiečiams, ir rūpinasi jos gabenimu. Minima ir tai, kad reikia autobusų.

Bet iš rokiškėnų įsigytas autobusas padarė meškos paslaugą – sugedo ir sustabdė paramos gabenimą.

„Rokiškio autobusų parkas pardavė brangiai šūdo gabalą“, – piktinosi vyriškis.

Savanoriai už jį sumokėjo beveik 4 tūkst. eurų.

G.Ivanauskas autobusą vadino „lavonėliu“ ir tęsė, kad jį reikėjo gabenti į šrotus atsarginėms detalėms, o ne siųsti į karo zoną. Jis džiaugėsi bent tuo, kad atsirado vyras, sutikęs ir sugebėjęs autobusą suremontuoti. Teko pakeisti nutrūkusius diržus, pakeisti užsikišusį oro filtrą.

Dovanoti autobuso negalėjo?

Redakcijos duomenimis, kilus skandalui A.Taparauskas grąžino už autobusą gautus pinigus.

Rajono opozicinės frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Stasys Meliūnas piktinosi, kad A.Taparauskas tokiu poelgiu – parduodamas senieną už didžiulę sumą, o ne dovanodamas – užtraukė rajonui gėdą.

„Taparauskas teisinasi, kad dovanoti autobuso negalėjo. Sakykime. Bet kaipgi tokiu būdu jis galėjo grąžinti už autobusą sumokėtus pinigus?“ – stebėjosi politikas.

Partietis Algis Čepulis pritarė, kad ir jam galai dėl šito nesueina. Įstatymai per naktį juk nepasikeitė!

„Negražiai išėjo. Karo sąlygomis ne užsidirbti, o aukoti reikia. Galėjo pasiūlyti šį autobusą veltui paimti, jeigu tinka, bet paaiškinti, kokios jis būklės“, – dėstė jis.

Politikas sakė, kad įmonės visas patvorys nustatytas nebevažiuojančiais ir sėkmingai rūdijančiais autobusais.

Vadina ne parama, o kenkimu

Opozicinės koalicijos „Už laisvę augti“ narys Irmantas Tarvydis piktinosi, kad paprasti gyventojai perka naujus daiktus ir aukoja, o A.Taparauskas sugebėjo pasipelnyti.

„Aš matau kenkimą, nes buvo atsikratyta metalo laužui tinkama transporto priemone. O dar sakoma, kad tai parama? Senas autobusas tik užims vietą koridoriuje, kuriuo važiuoja mašinos su maistu ir ginklais“, – aiškino rokiškietis.

Verslininkas skaičiavo, kad 4 tūkst. eurų už „nebegyvą“ autobusą A.Taparauskas nebūtų gavęs parduodamas jį į metalo laužą. Išėmus sėdynes, skardas, plastikines detales autobusas vargu ar svertų pusę viso savo svorio.

I.Tarvydis piktinosi, kad rajonas ukrainiečiams išsiuntė ir gaisrinę mašiną, važiuojančią esą gal 30 kilometrų per valandą greičiu.

„Jeigu aukojame, tai reikėjo atiduoti naudotą, bet gerą priešgaisrinį automobilį, o ne nurašytą. Sarmata dėl tokio rajono valdžios požiūrio“, – kalbėjo.

Valdančiųjų atstovai socialdemokratas Vytautas Vilys, valstietė Dalia Lūžienė-Malijonienė nesutiko komentuoti, teisinosi nežinantys tikslių detalių.

Jaučiasi viršesnis už ministrus

Autobusų parkui vadovaujantis ir seimūno socialdemokrato Vidmanto Kanopos padėjėju dirbantis A.Taparauskas nesutiko kalbėtis su korespondente apie parduotą ir Ukrainoje sugedusį autobusą.

Rajono meras Ramūnas Godeliauskas, paklaustas, kaip vertina šią situaciją, nurodė kreiptis į A.Taparauską, o jeigu ponas nekalba, tai, kaip jis ir nurodęs, klausimus jam rašyti raštu.

Meras pats gi kukliai paaiškino, kad jis nežino, kas tai per autobusas ir kokia jo vertė. Galop nutraukti nemaloniam pokalbiui meras irgi rado dingstį – pareiškė, kad jam kažkas skambina.

Todėl paklausti, kaipgi įmonės vadovas negalėjo parduoti autobuso simboline kaina, bet kažkaip galėjo už jį grąžinti pinigus, nepavyko nei jo paties, nei rajono vadovo.

Situacija išspręsta

Naujienų portalui lrytas.lt Rokiškio autobusų parko direktorius A.Taparauskas minėjo, kad šiuo metu situacija su įmone, kuri pirko autobusą, išspręsta taikiai: „Mes grąžinome jiems sumokėtą sumą“.

Jis taip pat pažymėjo, jog tai buvo ne parama, o sandoris tarp Rokiškio autobusų parko ir „Bunasta“ įmonės. Be to, įmonei buvo nurodyti visi autobuso trūkumai.

„Įmonė pirko transporto priemonę greitai ir norėjo viską atlikti kuo greičiau. Jie mums sakė, kad veš paramą tik iki Lvovo, todėl mes paruošėme autobusą kelionei. Jis nuvažiavo iki ten ir prasidėjo problemos. Galbūt dėl paaukotų degalų nutiko smulkūs gedimai. Mes iš karto sužinoję, kad bus evakuojami žmonės ir buvo susidurta su problemomis, nusprendėme grąžinti pinigus“, – dėstė A.Taparauskas.

Rokiškio autobusų parko direktorius taip pat pridūrė, jog už autobusą buvo sumokėta beveik 4 tūkst. eurų dėl to, kad tokią sumą gautų už jį metalo laužo aikštelėje.

Pašnekovas nenumanė apie tai, jog autobusas suges. Jie žinodami, jog lauks ilga kelionė įdėjo atsarginius diržų komplektus, aušinimo skystį, gesintuvus. A.Taparausko žiniomis, autobusas paskutinį kartą buvo Lvove ir važiavo link Lenkijos bei Ukrainos sienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?