Sudarė elektromobilių reitingą pagal jų „žalumą“: toli gražu ne visi automobiliai yra tokie nekenksmingi aplinkai

Amerikos „Bloomberg“ agentūra sudarė elektromobilių reitingą pagal tai, kiek jie žali, t.y., kiek jie yra ekologiški. Reitinge atsidūrė automobiliai, parduodami JAV rinkoje, bet didžioji dauguma jų parduodama ir Europoje.

Amerikos „Bloomberg“ agentūra sudarė elektromobilių reitingą pagal tai, kiek jie žali, t .y., kiek jie yra ekologiški.<br>www.unsplash.com nuotr.
Amerikos „Bloomberg“ agentūra sudarė elektromobilių reitingą pagal tai, kiek jie žali, t .y., kiek jie yra ekologiški.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2022, 5:14 PM

Pasirodė, kad toli gražu ne visi automobiliai yra tokie nekenksmingi aplinkai.

Tyrėjai paaiškino, kodėl šie automobiliai nebūtinai ekologiški. Pirmiausia, neegzistuoja bent kol kas visiškai nekenksmingų aplinkai automobilių. Pavyzdžiui, plieninis kėbulas – plienas neauga ant medžių, jis yra lydomas itin karštoje temperatūroje. Litis – dar vienas metalas, išgaunamas ne ekologišku būdu.

Elektra – net išgaunama saulės baterijų būdu nėra visai ekologiška, ką jau kalbėti apie elektrą gaunamą deginant anglį. Tuo pat metu pažymima, kad tas pats automobilis gali būti labai skirtingai ekologiškas priklausomai nuo to, kur jis eksploatuojamas ir kokios kilmės elektrą naudoja.

Dėl to „Bloomberg“ sudarė reitingą tik atsižvelgiant į pakankamai lengvai apskaičiuojamus ir nustatomus faktorius. Buvo atsižvelgiama į nuvažiuojamą atstumą vienu pakrovimu, baterijos talpą.

Pirmoje vietoje atsidūrė amerikietiškas „Lucid Air“. Jis gali vienu įkrovimu nuvažiuoti daugiau kaip 800 km, o jo baterijos talpa siekia net 118 kw/val. Antroje vietoje – „Tesla Model 3“, už jos rikiuojasi „Model S“, „Chevrolet Bolt“, „Tesla Model Y“, „Hyundai Kona E“, „Kia Niro“, „Kia EV6“ ir „Tesla Model X“.

O štai pats prasčiausias elektromobilis šiuo atžvilgiu pasirodė „Hummer EV“. Nepaisant didžiulės, daugiau kaip 200 kw/val. talpos baterijos, automobilis gali įveikti tik kiek daugiau nei 500 km.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.