Pareiškė: automobiliai pabrangs tiek, kad vokiečiai į juos nė nebežiūrės

Tikėtina, kad artimiausiais mėnesiais Vokietijoje gerokai sumažės naujų automobilių paklausa, rodo rinkos apžvalgininko ir Automobilių tyrimų centro (CAR) vadovo Ferdinando Dudenhoefferio atlikta analizė.

Vokietija, automobiliai.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Vokietija, automobiliai.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-31 11:52, atnaujinta 2022-07-31 11:55

Pasak jo, pagrindinė gamintojų problema bus klientų nenoras pirkti automobilius, o ne tiekimo grandinės sunkumai, su kuriais jie jau seniai susiduria.

Be didelės infliacijos, paklausą apriboja ir planai mažinti vyriausybės subsidijas elektromobiliams.

Automobilių gamintojai vis dar turi daug neįvykdytų užsakymų ir gali parduoti turimus naujus automobilius nesiūlydami didelių nuolaidų. Tačiau gamyba pradeda atsigauti, todėl jie greitai juos įvykdys, sakė F. Dudenhoefferis, remdamasis Vokietijos gamintojų pateiktais duomenimis.

Gegužės ir birželio mėnesiais Vokietijos automobilių gamintojai pagamino 21 proc. daugiau automobilių nei per tą patį laikotarpį pernai.

Tačiau, pasak analitikų, paskatų pirkti naujus automobilius yra mažai, o pirkėjai turėtų tikėtis, kad artimiausiais mėnesiais jų kainos kils. Tai ypač pasakytina apie elektromobilius, nes ličio, nikelio ir kitos baterijų gamybai reikalingos žaliavos jau gerokai pabrango.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.